- 1 kg apró szemű uborka
- 50 dkg gyöngyhagyma
- 3 liter víz
- 2 dl 10% ecet
- 5 ek cukor
- 3 ek só
- 1 tasak színes bors
- 10 szem koriandermag
- 3 ek mustármag
- 1 csokor kapor
- 1 tk borkén vagy tartósítószer
Az uborkát és a hagymát megtisztítjuk, sterilizált üvegekbe töltjük kétharmad-egyharmad arányba.
A vizet, az ecetet, a cukrot, sót, borsot, koriander és mustármagot egy lábasba öntjük, felforraljuk, amikor lobog elzárjuk alatt a lángot.
Beletépkedjük a kaprot, hozzáadjuk a borkánt/tartósítószert is. Az üvegeket felöntjük a lével. Rátesszük a tetejét, 5 percre fejre állítjuk, majd kihűtjük.
3 db 7dl üveg
Nem kaptam gyöngyhagymát de másfél kiló ubi is ua a mennyiség. A lé kicsit sok.
Az előkészített epre lábasba tesszük és kb a tömege 40%-nak megfelelő cukrot teszünk hozzá. Kicsit összetörtjük az epreket (krumplinyomóval), de nem teljesen pépesre. Közepes lángo...
Elkészítési idő:Mosd meg a gyümölcsöt, darabold, ha kell, szorosan dugiszold bele a tiszta üvegbe (én úgy megtömöm, hogy a tetővel kissé még le is kell nyomnom). Az üvegeket tedd a kuktáb...
Elkészítési idő: