5 tojás
7 ek cukor
4 ek liszt
1 ek kakaópor
Krém:
2 dl tej
1 ek cukor
1/2 cs. puncspuding
25 dkg tehéntúró
3 dl édesített habtejszín
3 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
Dísz:
mentalevelek
A sütőt előmelegíteni 180 fokra. Közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelni sütőpapírral. Tojásfehérjét kemény habbá verni. Sárgája+cukor:fehéredésig keverni. +liszt+kakaópor. A fehérje habbal lazítjuk. 25 perc alatt megsütni. Tejet a cukorral felforralni és a kevés hideg vízzel elkevert pudinggal sűrűre főzni. A túrót villával összetörni. A tejszínt kemény habbá verni, hozzá a porcukor, a reszelt citromhéj, a túró, a puding és kézi habverővel krémesre keverni. A tésztára simítani, és legalább 1 órára hűtőbe tenni. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szelni. Friss mentalevelekkel díszíteni.
Alap A darált kekszet a margarinnal gyúrjuk morzsalékosra, és béleljük ki vele a tortaformánkat. Ezzel meg is van az alap. Krém A túrót és a mascarponét egy tálban keverjük össz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy edényben melegítsük fel a tejet, vigyázzunk ne főjön fel. Egy tálban kavarjuk össze a kakaót a cukorral, és lassanként adjuk hozzá a tejhez. Kavargassuk és tegyük bele az olvas...
Elkészítési idő: 15 PERC Nehézség: KönnyűA meggyet lábosba tesszük, megszórjuk a cukorral, ráfacsarjuk a narancs levét. Hozzáadjuk a fahéjat és a csillagánizst, majd kis lángon főzni kezdjük. Ha levet engedett, felöntjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Az egyik felét egy 20*33 cm-es tepsibe nyújtjuk. A töltelékhez a tojások fehérjét a cukrokkal keményre felverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű