5 tojás
7 ek cukor
4 ek liszt
1 ek kakaópor
Krém:
2 dl tej
1 ek cukor
1/2 cs. puncspuding
25 dkg tehéntúró
3 dl édesített habtejszín
3 ek porcukor
1 citrom reszelt héja
Dísz:
mentalevelek
A sütőt előmelegíteni 180 fokra. Közepes méretű, magasabb falú tepsit kibélelni sütőpapírral. Tojásfehérjét kemény habbá verni. Sárgája+cukor:fehéredésig keverni. +liszt+kakaópor. A fehérje habbal lazítjuk. 25 perc alatt megsütni. Tejet a cukorral felforralni és a kevés hideg vízzel elkevert pudinggal sűrűre főzni. A túrót villával összetörni. A tejszínt kemény habbá verni, hozzá a porcukor, a reszelt citromhéj, a túró, a puding és kézi habverővel krémesre keverni. A tésztára simítani, és legalább 1 órára hűtőbe tenni. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel szelni. Friss mentalevelekkel díszíteni.
Elkészítése: A piskótához a tojások fehérjét a cukorral felverjük kemény habnak, egyenként hozzáadjuk a tojás sárgákat, fokozatosan az olajat és végül az átszitált kakaót és liszte...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KözepesA kenéshez a margarint a sóval alaposan kikeverjük. Az élesztőt a cukor felével a langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a tojást, az olajat a joghurtot és a felfuttatott élesztő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA diót, a mandulát és a mogyorót durvára törjük, majd a cukrozott narancshéjat apró darabokra vágjuk. Egy kis lábosban takaréklángon kevergetve összeolvasztjuk a vajat, a tejszínt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszegyúrjuk a tészta hozzávalóit és félórát pihentetjük. A töltelékhez összekeverjük a hozzávalókat és félretesszük. A tésztát vajjal kikent és lisztezett tepsibe nyomkodjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes