Családireceptkönyv.hu

Csípős töltött gomba


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


hozzávalók / 2 adag

250 g gomba
125 g tehéntúró
50 g tömlős krémsajt (csípőspaprikás )
1 dkg csípős paprikakrém
1 csipet só
1 csipet bors
5 g felvágott (bármilyen)
10 dkg sajt

Elkészítés:


- A gombák héját lehúzzuk, a tönköt kivágjuk. (Utóbbit felhasználhatjuk pl. pörköltnek.)
- A gombafejeket egy jénaiba vagy egy kisebb, kiolajozott tepsibe állítjuk, és meghintjük sóval.
- A túrót alaposan összetörjük egy villa segítségével, sózzuk, borsozzuk és belenyomjuk a paprikakrémet és a tömlős sajtot. Alaposan összeforgatjuk.
- Egy kiskanállal a gombákba halmozzuk a tölteléket.
- A felvágottakat nagyobb darabokra vágjuk (a gombák méretéhez igazodva), és a túrós töltelékre terítjük.
Megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben egy picike vízzel (a gomba is enged egy keveset) alufólia alatt 10 percet sütjük, majd levéve még kb. 10-15 percet pirítjuk.

sütési hőfok: 170°C
sütési mód: alul-felül sütés

Csípős töltött gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Pizza
Pizza

a lisztet a tálba szitáljuk ,a langyos vízben a cukorral felfuttatjuk az élesztőt.A sót a liszttel elkeverjük, a mélyedésbe keverjük az olajat és a felfuttatott élesztőt. 10 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Piadina
Piadina

A lisztet, az élesztőt, a tejet, a sót és az olívaolajat borítsuk egy nagyobb edénybe, majd gyúrjuk össze, míg lágy tésztát nem kapunk. Ha túl lágy lett, tegyünk bele mé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Töltött tökice
Töltött tökice

1. Kivágjuk a tököket 2. Megtöltjük őket 3. Be a sütőbe 4. Sajtot a tetejére 5. Nyamm-nyamm.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bögrés túrógombóc fánk
Bögrés túrógombóc fánk

1. A túrót egy kisebb tálban villával összetörjük. 2. Összekeverjük a vaníliás cukorral, majd a tojásokkal és a tejföllel. 3. Ezután jöhetnek a száraz hozzávalók. Én ezt nagyon e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk