20 dkg kakaós keksz
6 dkg vaj
6 evőkanál meggyes gyümölcslé
2 evőkanál porcukor
1 tasak csokoládés pudingpor
4 evőkanál cukor
4 dl tej
10 dkg jó minőségű csokoládé
25 dkg meggy (befőtt is jó)
A kekszet apróra törjük és hozzákeverjük a vajat, a meggyes gyümölcslét és a porcukrot, majd robotgéppel összedolgozzuk. Amikor kemény pép lesz belőle, belekeverjük a kimagvalt meggy felét és egy sütőformába, tálba simítjuk. A pudingport összekeverjük a cukorral, felöntjük a tejjel és készre főzzük. A csokoládét apróra tördeljük és belekeverjük a meleg pudingba, az egészet ráöntjük a kekszes masszára. A tetejére halmozzuk a maradék meggyet, nem baj ha belesüpped a pudingba, így lesz igazán fincsi. Lehűtjük és tálalhatjuk.
A tojássárgáját kikavarni a porcukor és víz hozzáadásával, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, a darált diót, végén a tojásfehérje kemény habját. Kisütjük, mint a piskó...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKeverjük össze a konjagumit az édesítővel. Ezután gyúrjuk össze a többi hozzávalóval. Pihentessük fél órát. Nedves kézzel készítsünk tetszőleges méretű gombócokat ( nálam kb....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat szétválasztás nélkül 8 percig verem, addigra kemény habot kapok. További keverés közben beleszórom először a cukrot, majd a zabkorpát. Előmelegített sütőben 180 fokon 1...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször az almát megpucoljuk, lereszeljük majd kb. 15 perc alatt puhára pároljuk Ízlés szerint cukrozzuk és belekeverjük a fahéjat. A margarint a lisztben elmorzsolom, majd a több...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes