10-12 kis golyóhoz
10 dkg rizottó rizs
3 dl tej
3 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1 kis marék mazsola
1 tojás
liszt, tojás és zsemlemorzsa a panírozáshoz
4 dl olaj a sütéshez
porcukor a tálaláshoz
A rizottó rizst egy lábasba szórjuk, felöntjük 1 dl vízzel, majd kevergetve addig főzzük, amíg a víz elpárolog. Ekkor ráöntjük a tejet, hozzászórjuk a kétféle cukrot és a mazsolát, majd lassú tűzön puhára főzzük a rizst.
Mikor a rizs az összes tejet magába szívta és megpuhult, megvárjuk, hogy teljesen kihűljön, ezt követően egy lefedhető tálba kanalazzuk, és egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
Másnap hozzákeverjük az elhabart tojást, majd kis golyókat formázunk a masszából. Lisztbe, tojásba és zsemlemorzsába panírozzuk, és közepesen forró olajban aranybarnára sütjük a kis golyókat. Porcukorral meghintve tálaljuk.
ízesélet rp
sokféle
Elkészítési idő:Az egész tojásokat tálba ütöttem,magas fokozaton géppel kifehéredésig (sokszorosára nő a térfogata)kevertem.Cukrot kanalanként beleadagoltam, csipet sót,mézet pedig lassan belecsor...
Elkészítési idő:Az egész tojásokat és a cukrot kissé kihabosítom, hozzáadom a lekvárt és a puha zsiradékot. Most Liga margarint használtam. Ezután jön a vanília kivonat és a citromhéj. A rizslisz...
Elkészítési idő: