75 g vaj
100 g cukor
3 tojás
100 g liszt
1/2 kávéskanál sütőpor
10 g vaj kikenéshez
fűszerek: citromhéj reszelve,
vanília
Melegítsd elő a sütőt. A vajat langyosítsd fel anélkül, hogy felolvasztanád, majd add hozzá a cukrot és habverővel erőteljesen verd
kb. 5 percig. Add hozzá egyenként a tojásokat, minden egyes tojás után 2 percig verd. Keverd hozzá a sütőport és a fűszereket. Amikor a tésztát szép simává keverted, hűvös helyen pihentesd lehetőleg 2 órát. Készítheted a tésztát előző nap, következőn megsütöd. Vajazd ki a madeleine tepsit olvasztott vajjal, lisztezd, utána fordítsd meg a formát, hogy a fölösleges liszt kiszóródjon. Minden mélyedésbe helyezz kb 2 kávéskanálnyi tésztát nagyjából a forma közepébe.
210 °-os sütőben süsd 12 peren keresztül. Figyeld a tésztát, aranysárgára kell sűlnie. Ha kész, könnyen kiszedheted a sütőformából, ha óvatosan megütögeted. Hagyd kihűlni.
Sütőpapírral előkészítünk 1 25X35 cm-es tepsit,a sütőt 180 C-ra előmelegítjük.A vajat,cukrot a vaníliás cukorral habosra keverünk,egyenként hozzáadjuk a tojásokat,mézet,beledolgoz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKrém: 4 cs. vaníliás pudingot 1 l tejben, 25 dkg cukorral megfőzünk. 25 dkg rámát kihabosítunk és a még langyos krémet adagonként eldolgozzuk vele. 1/2 liter Hulala tejszínhabot ke...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepesa hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük. Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű--a burgonyát meghámozzuk, megfőzzük, áttörjük, hagyjuk kihűlni - a tésztához a hozzávalókból kevés tejjel könnyen kezelhető tésztát gyúrunk, két cipót formázunk belőle -az első...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Közepes