30 dkg liszt
30 dkg porcukor
5 tojás
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Tetszés szerinti hozzávalók:
10 dkg mazsola
10 dkg mandula vagy dió
10 dkg apróra vágott szárított gyümölcs
10 dkg csokoládé feldarabolva
A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra.
Add hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, illetve a tetszés szerinti gyümölcsöket, magvakat. Végül a tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd azt is a tésztába.
Egy őzgerinc formát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Érdemes kicsit megütögetni a formát, amikor már benne van a massza, hogy sehol ne maradjon levegős. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd picit vedd visszább, és körülbelül 50 percig süsd a gyümölcskenyeret. A sütési idő felétől már érdemes időnként ránézni, nehogy megégjen. Amikor kész, hagyd langyosra hűlni, végül pedig szórd meg porcukorral.
Tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk. Zsírozott tepsi hátulján kell sütni. A margarint a porcukorral kikeverni, a tejet a liszttel összefőzzük s kihűtjük. Összekeverni a két masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent bele egy tálba és robot géppel összeturmixolni, aztán vajazott-lisztezett vagy sütőpapiros formában 180 fokon 30-35 percig sütni! Érdemes dupla mennyiségből készíteni, mert...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet összekeverjük a porcukorral, hozzáadjuk a tojást, összemorzsoljuk a vajjal és összegyúrjuk a tésztát. Két részre osztjuk, az egyik felébe belegyúrjuk a kakaóport. Külön-k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKelt tésztát készítünk: A száraz hozzávalókat egy tálba öntjük. Hozzáütjük a tojásokat és belekockázzuk a vajat. A tejet a cukorral felmelegítjük (de nem forraljuk), belemorzsoljuk...
Elkészítési idő: 1.5-2 óra Nehézség: Nehéz