menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcskenyér alaprecept


Írta:

Elk. idő: kb 1 ó.
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


30 dkg liszt
30 dkg porcukor
5 tojás
2 dl tej
1 csomag vaníliás cukor
fél csomag sütőpor
Tetszés szerinti hozzávalók:

10 dkg mazsola
10 dkg mandula vagy dió
10 dkg apróra vágott szárított gyümölcs
10 dkg csokoládé feldarabolva

Elkészítés:


A tojásokat válaszd ketté, majd a sárgákat a porcukorral és a vaníliás cukorral keverd habosra.

Add hozzá a tejet, a sütőporral vegyített lisztet, illetve a tetszés szerinti gyümölcsöket, magvakat. Végül a tojásfehérjéből verj kemény habot, és óvatosan forgasd azt is a tésztába.
Egy őzgerinc formát vajazz ki, szórd meg liszttel, és öntsd bele a tésztát. Érdemes kicsit megütögetni a formát, amikor már benne van a massza, hogy sehol ne maradjon levegős. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, majd picit vedd visszább, és körülbelül 50 percig süsd a gyümölcskenyeret. A sütési idő felétől már érdemes időnként ránézni, nehogy megégjen. Amikor kész, hagyd langyosra hűlni, végül pedig szórd meg porcukorral.

Gyümölcskenyér alaprecept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csokipuding
Csokipuding

A kókusztejből 1 dl-t félreteszünk egy külön tálba, a többit pedig elkezdjük forralni. Amikor a tej már meleg, hozzáöntjük a nyírfacukrot és a kakaóport. Csomómentesre elkeverjük e...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar HAMIS HÁJAS
HAMIS HÁJAS

30 dkg liszt, 1 evőkanál 10%-os ecet, 2 közepes tojás sárgája, pici só, 1,5 dl langyos víz. Tésztát jól össze dolgozni. Nyújtani, az első 1/3-ad zsíros lisztet rá kell kenni....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gréta
Vizes Piskóta (Mama féle)
Vizes Piskóta (Mama féle)

A tojást a cukorral habosra, víz amennyit felvesz, bele a liszt, sütőpor, majd a habbá vert fehérje. Kivajazott, lisztezett tepsibe rakni, kb. 180 C-on 30-35 percig sütni.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru
Az én amerikai palacsintám mogyoróvajjal, juharsziru

Mogyoróvajas vaj A kézmeleg vajhoz hozzáadjuk a mogyoróvajat és a csipet sót. Habverővel – amennyire csak lehet – habosra verjük, majd kis méretű, lapos, sütőpapírral bélelt edé...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk