Hozzávalók:
25 dkg margarin
6 evőkanál méz
5 evőkanál cukor
10 dkg csoki
2 evőkanál kakaó
20 dkg kornflex (kukorica pehely)
Citromfacsaró
Egy nagyobb lábasban felforraljuk a hozzávalókat a kukorica pehely kivételével. Amikor felforrt, belekeverjük a kukorica pelyhet, hagyjuk egy kicsit kihűlni, és formázzuk, az – az a citromfacsaró kupaknak a belsejét megtöltjük, és azonnal ki is fordítjuk belőle. Hagyjuk megdermedni és fogyasztható. A kukoricapehely ropog a fog alatt, mint a karamell. (Ha dermedés előtt fogyasztanánk, akkor még nyúlik, ragad és szét is csúszik, nem élvezhető).
1. Előmelegítjük a sütőt 175 °C-ra, a muffin formákat kibéleljük papírral. 2. A vajat habosra keverjük a cukorral és a tojással. 3. A száraz hozzávalókat összekeverjük, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehézelkészítés 1. A lisztet szárazon összekeverjük a porcukorral és a sütőporral. 2. Az így kapott keverék felét egyenletesen beleszórjuk egy kivajazott, lisztezett közepes tepsibe....
Elkészítési idő: 40 pers Nehézség: Könnyűháztartási keksz felét ledaráljuk, a másik felét kisebb darabokra tördeljük. Hozzáadjuk a kakaóport. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot és a margarint hozzáadjuk, és addig m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindezt konyhagéppel vagy mixerrel jol összekutyuljuk, aztán a masszát egy mikrós (szilikonos) kuglofformába öntjük (de szerintem más mikros edény is jó) és be a mikróba, legnagy...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű