- 4-5 tojásfehérje,
- 10 dkg cukor,
- citromlé, citromhéj,
- 4-5 dkg olvasztott vaj,
- rétesliszt 10-12 dkg
A tojást felverni a cukorral, belekavarni a többi hozzátevőt egy folyékony masszát kapunk. Sütőpapírral kibélelt őzgerincformába öntjük és a tetejét leöntjük csokival. 180 fokon sütjük 15-30 percig.
A tészta hozzávalóinál a száraz anyagokat (kakaóport, cukrozott kakaópor, sütőport, lisztet, szódabikarbónát) összekeverjük. A tojásokat a cukrokkal habosra keverjük, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA háztartási kekszet ledaráljuk, hozzáadjuk a porcukrot és a keserű kakaót, jól összekeverjük. A margarint felolvasztjuk, és annyi langyos tejet adunk a masszához, hogy vizes k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztót egy kevés porcukorral fél deci langyos tejben elkeverjük és langyos helyen megkelesztjük. A lisztben elkeverjük a sót, a 3 dkg porcukrot, beleöntjük a langyos tejben el...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű