1 közepes fej vöröshagyma
250 g tehéntúró (félzsíros)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
4 nagy csipet só
feketebors (őrölt)
3 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)
1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk.
2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik.
3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen.
4. A hagymát is hozzákeverjük.
5. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!
A túróba beletördeled a kekszet. Majd az almát belereszeled. Apró kockákra is darabolhatod, de ha reszeled, hamar levet enged, így a keksz gyorsabban megpuhul. Végül fogod a botmix...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt bur...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyűtojások sárgáit jól kikeverjük a keményítővel, a tejet a kettéhasított és kikapart vanília rúddal feltesszük forralni, Amikor már majdnem forr kivesszük a vanília rudat, és folyama...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű