Családireceptkönyv.hu

Körözött


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 közepes fej vöröshagyma
250 g tehéntúró (félzsíros)
1 púpozott teáskanál fűszerpaprika
0.5 teáskanál köménymag (őrölt)
4 nagy csipet só
feketebors (őrölt)
3 púpozott evőkanál tejföl (20%-os)

Elkészítés:


1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk.

2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a paprika, ha a krém intenzív narancssárga színűvé válik.

3. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a köménymagot is. A hozzávalóknál megadott mennyiségek szintén irányadóak. Nekem ennyi kellett bele, de ízlés szerint fűszerezzünk természetesen.

4. A hagymát is hozzákeverjük.

5. Legvégül a tejföllel beállítjuk a kívánt állagra. Ha túl sok tejfölt adunk hozzá, túl folyós lehet a körözött!

Körözött

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Almás-kekszes krémtúró
Almás-kekszes krémtúró

A túróba beletördeled a kekszet. Majd az almát belereszeled. Apró kockákra is darabolhatod, de ha reszeled, hamar levet enged, így a keksz gyorsabban megpuhul. Végül fogod a botmix...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
ZÖLDSÉGES SPAGETTI
ZÖLDSÉGES SPAGETTI

A zöldséget megpároljuk,. A tejfelt, majonézt, mustárt összekeverjük, és a zöldségekhez adjuk. a kifőtt tésztára öntjük, és a tetejére tesszük a kisült szalonnakockákat, majd resze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Medvehagymás-sajtos muffin
Medvehagymás-sajtos muffin

A medvehagymát megmossuk, és vékony csíkokra vágjuk. A sajtot felkockázzuk. Egy tálban a lisztet összekeverjük a sóval és a sütőporral. Egy másik tálba öntjük az áttört főtt bur...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Vaníliapuding
Vaníliapuding

tojások sárgáit jól kikeverjük a keményítővel, a tejet a kettéhasított és kikapart vanília rúddal feltesszük forralni, Amikor már majdnem forr kivesszük a vanília rudat, és folyama...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk