menu

Családireceptkönyv.hu

Slanac gluténmentesen


Írta:

Elk. idő: 55perc
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
22 dkg Nutri free mix per Pane
3 dkg Mimen tápióka keményítő
1 teáskanál Naturbit psyllium rost őrlemény
1 dl víz
5 dkg langyos tejföl
1 dl langyos tej
1 evőkanál olaj
1 dkg élesztő
1 kávéskanál só
egy csipet cukor


A formázáshoz:
kevés olaj

A tetejére:
1 púpos evőkanál rizsliszt
3 evőkanál víz
1 teáskanál só

Elkészítés:


A psylliumot a vízben elkeverjük. A hozzávalókat tálba mérjük. Hozzáadjuk a zselés állagúvá vált psylliumos vizet is. Összekeverjük, és jól kidolgozzuk. A tésztát 8 részre osztjuk. Olajos kézzel kb 25 cm hosszú rudakat sodrunk. Sütőpapíros tepsire 4-4 rudat teszünk egymás mellé. Közöttük kb egy cm-es helyet hagyunk.
Langyos helyen fél órát kelesztjük. 200 fokos sütőben sütjük.
Közben a máz hozzávalóit jól összekeverjük. 15 perc sütés után a rudakra locsoljuk, és még 10 percig sütjük. Majd igyekszünk megállni, hogy még forrón ne faljuk fel az egészet! :)

Slanac gluténmentesen

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cukros briós, ahogyan én szeretem
Cukros briós, ahogyan én szeretem

Összekeverem a liszttel a porcukrot, a felfuttatott élesztőt és a tejet. Picit hagyok a 2,5 dl.ből, mert lehet, hogy nem kell mind... később is lehet hozzá adni, ha igényli a tész...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Sajtos rúd
Sajtos rúd

Ha fagyasztott leveles tésztánk van, akkor azt már előző este vegyük ki a fagyóból. A tésztát lisztezett nyújtódeszkán 2 mm vastagságúra nyújtsuk ki. Kenjük meg a felvert tojássa...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olajbogyós kifli (Stahl)
Olajbogyós kifli (Stahl)

1 A tésztához a tejet és a vajat egy kisebb fazékban kevergetve addig langyosítjuk, amíg a vaj felolvad. Ekkor levesszük a tűzről, hozzáöntjük a vizet, és egy kis tálkában összeke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diós pogácsa
Diós pogácsa

A tejben felfuttatjuk az élesztőt. A hozzávalókat összekeverjük (a tojások kivételével). A felfuttatott élesztőt hozzáadjuk és a tésztát alaposan összegyúrjuk, majd 50 percig meleg...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk