Még nem láttam, hogy bárki kitette volna így megosztom veletek ezeket a TRÜKKÖKET a GM sütéshez wink hangulatjel
1. GYORS CSERE: Ha egy receptbe csak 2-4 teáskanál liszt kell, akkor cseréld ki gesztenye vagy rizslisztre.
2. MÉRTÉKEGYSÉG ÁTSZÁMÍTÁS: Egy csésze gluténtartalmú liszt egyenlő 140 gramm gluténmentes liszttel.
3. KÉSZÍTS TÖBBFUNKCIÓS GM LISZTET A 40/60 SZABÁLLYAL: 40% teljes kiőrlésű lisztet (barna rizs, hajdina, kukorica, quinoa, cirok) keverj össze 60% fehér liszttel/keményítővel (fehér rizs liszt, burgonyaliszt, burgonyakeményítő)
4. HASZNÁLJ GUMIT: Ha kenyeret vagy süteményt készítesz, akkor adj hozzá 1/2 vagy 1 teáskanál guar gumit vagy xantán gumit minden 140 gramm liszthez, hogy egy kicsit megnöveld a térfogatukat.
5. SÜTŐPOR: Adj 1-2 teáskanál sütőport minden 140 gramm liszthez, hogy szépen megemelkedjenek.
6. TOJÁSFEHÉRJE: Ha a tésztád száraz, akkor adj hozzá egy tojásfehérjét sütés előtt.
7. ÍRÓ: Érdemes a sütéshez használt tejet íróra cserélni, mivel gazdagabb textúrája lesz mindennek tőle.
8. CUKOR: A barna cukrot cseréld le fehér cukorra, hogy a tészták nedvességtartalma nagyobb legyen. (Ez a gm száraz tészták esetében nagyon előnyös lehet!)
1 kg krumplit meghámozok, darabolok és sós vízben puhára főzök. Ha megfőtt, leszűröm, alaposan lecsepegtetem és még melegen összetöröm. Hagyom kihűlni. Ezt követően adok hozzá, ké...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézGyúrjuk össze a hozzávalókat, majd pár perc pihentetés után nyútjsuk ki és vágjunk belőle négy tészta lapot (akkorát, amekkora szendvicssütőnk!) 2-2 tésztalapot helyezzünk rá az...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit meghámozzuk, megmossuk, majd kockákra vágjuk, és puhára főzzük. Közben a virslit kis kockákra vágjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A petrezselymet megmossuk, és azt i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent egybe belerakok egy nagy fazékba... alaposan szétfőzöm....ez eltart kb. egy óra hosszt.... bot mixerrel mixelem....újra felfőzöm...én szoktam ha úgy érzem hogy nem elég kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű