Még nem láttam, hogy bárki kitette volna így megosztom veletek ezeket a TRÜKKÖKET a GM sütéshez wink hangulatjel
1. GYORS CSERE: Ha egy receptbe csak 2-4 teáskanál liszt kell, akkor cseréld ki gesztenye vagy rizslisztre.
2. MÉRTÉKEGYSÉG ÁTSZÁMÍTÁS: Egy csésze gluténtartalmú liszt egyenlő 140 gramm gluténmentes liszttel.
3. KÉSZÍTS TÖBBFUNKCIÓS GM LISZTET A 40/60 SZABÁLLYAL: 40% teljes kiőrlésű lisztet (barna rizs, hajdina, kukorica, quinoa, cirok) keverj össze 60% fehér liszttel/keményítővel (fehér rizs liszt, burgonyaliszt, burgonyakeményítő)
4. HASZNÁLJ GUMIT: Ha kenyeret vagy süteményt készítesz, akkor adj hozzá 1/2 vagy 1 teáskanál guar gumit vagy xantán gumit minden 140 gramm liszthez, hogy egy kicsit megnöveld a térfogatukat.
5. SÜTŐPOR: Adj 1-2 teáskanál sütőport minden 140 gramm liszthez, hogy szépen megemelkedjenek.
6. TOJÁSFEHÉRJE: Ha a tésztád száraz, akkor adj hozzá egy tojásfehérjét sütés előtt.
7. ÍRÓ: Érdemes a sütéshez használt tejet íróra cserélni, mivel gazdagabb textúrája lesz mindennek tőle.
8. CUKOR: A barna cukrot cseréld le fehér cukorra, hogy a tészták nedvességtartalma nagyobb legyen. (Ez a gm száraz tészták esetében nagyon előnyös lehet!)
Az összetevőket gyúrjuk össze alaposan, majd 20-25 percig konyharuhával letakarva pihentessük. Ezután gyúrjuk át a tésztát és újabb 20-25 percig pihentessük. Osszuk 8-10 egyenlő ré...
Elkészítési idő:A tojásokat sózzuk, borsozzuk és villával felverjük. Apróra vágjuk a hagymákat és a kolbászt, a zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, r...
Elkészítési idő:1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot. 2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit...
Elkészítési idő: 1 óra