Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Dödölle


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


A burgonyás alaphoz

500 g burgonya
víz

250 g búzaliszt (BL55)

A zsíros részhez

1.5 közepes fej vöröshagyma
75 g sertészsír


A tálaláshoz

tejföl (20%-os)

Elkészítés:


A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi, dobunk rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzzük a burgonyát.

Ha a burgonya megfőtt, a vízben hagyva összetörjük.

Hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanál segítségével csomómentesre keverjük.

Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, rátesszük a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd megsózzuk.

A burgonyás masszából galuskákat készítünk, és azokat a hagymás zsíron pár perc alatt aranybarnára pirítjuk.

A kész dödölléket tejföllel meglocsolva magukban, vagy akár más ételhez köretként tálaljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


Dödölle

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Motiváció
Motiváció

Ha nem iszod meg a 3 liter vizet, nem fog megindulni a fogyás, vagy csak nagyon lassan fog menni. Ha le tudsz gyűrni 4 liter csapvizet egy nap (én sparos s budges cukormentes naran...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Baconbe göngyölt Stefánia szelet
Baconbe göngyölt Stefánia szelet

A húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük....

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Jolánka
Bögrés lángos dagasztás nélkül
Bögrés lángos dagasztás nélkül

Egy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Ibolyából
Ibolyából

Dekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk