A burgonyás alaphoz
500 g burgonya
víz
só
250 g búzaliszt (BL55)
A zsíros részhez
1.5 közepes fej vöröshagyma
75 g sertészsír
só
A tálaláshoz
tejföl (20%-os)
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk, és annyi vizet öntünk rá, amennyi pont ellepi, dobunk rá kb. egy evőkanálnyi sót. Fedő alatt közepes hőfokon megfőzzük a burgonyát.
Ha a burgonya megfőtt, a vízben hagyva összetörjük.
Hozzáadjuk a lisztet, és egy fakanál segítségével csomómentesre keverjük.
Egy serpenyőben zsírt olvasztunk, rátesszük a vöröshagymát, üvegesre pirítjuk, majd megsózzuk.
A burgonyás masszából galuskákat készítünk, és azokat a hagymás zsíron pár perc alatt aranybarnára pirítjuk.
A kész dödölléket tejföllel meglocsolva magukban, vagy akár más ételhez köretként tálaljuk.
Ha nem iszod meg a 3 liter vizet, nem fog megindulni a fogyás, vagy csak nagyon lassan fog menni. Ha le tudsz gyűrni 4 liter csapvizet egy nap (én sparos s budges cukormentes naran...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesEgy feles pohárban, kevés meleg vízben feloldjuk az élesztőt. 2. Az összes többi hozzávalót beleöntjük egy nagyobb műanyag tálba. 3. Aztán jöhet az élesztő is a tálba, majd egy v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűDekorcukor 3 ek kristálycukrot kb. 3 ek friss illatos ibolyával mozsárban összedolgoztam. Megszárítom, majd lezárt üvegben sötét helyen tárolom. Desszert díszítésére fogom felh...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű