1 csomag szeletelt feketeerdei sonka (100 g, 9 db)
mérettől függően 4-6 db tojás
zöldségek ízlés szerint: nálam 100 g főtt brokkoli, kb. 50-50 g piros és sárga kaliforniai paprika
kis darab füstölt házi kolbász (10 g)
40 g sajt
A tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen.
A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinformát.
A brokkolit szedd pici rózsákra, a paprika kockázd fel, majd töltsd meg a zöldségekkel a kis sonkakosarakat. Ízesítésként pici darabokra vágott házi kolbász is kerülhet bele.
Ilyenkor semmi más fűszerre nem lesz szükség, én meg sem sóztam, mert a sonka és a kolbász is erősen ízes!
Minden kis kosárba tegyél pár ek. tojást. Nem jó, ha túl teleöntöd őket, mert ki fog folyni sütésnél, de a formák ¾-éig meg kell őket tölteni. A végén díszítsd reszelt sajttal a “sütiket”.
200 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt elkészül.
A mazsolát langyos vízben áztatjuk. A szőlőleveleket sós vízben megforrázzuk, szalvétán lecsurgatjuk és megszárítjuk. A leveleket a száruknál megfogva emelgetjük. Az apróra vágot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA töltelékkel kezdem, hogy legyen ideje langyosra hűlni. A vajat megolvasztom, majd a finomra vágott hagymát puhára párolom rajta. Hozzáadom a húst és nagy lángon fehéredésig sü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 Csoki krém 25dkg cukrot 1dl vizet és 3 kanál kakaót, 2 evőkanál citromlével összeforralunk. Mikor főni kezd levesszük a tűzről és hozzá mxelünk 1 tábla csokoládét és 2 egész to...
Elkészítési idő: Fél óra Nehézség: Könnyű