1 csomag szeletelt feketeerdei sonka (100 g, 9 db)
mérettől függően 4-6 db tojás
zöldségek ízlés szerint: nálam 100 g főtt brokkoli, kb. 50-50 g piros és sárga kaliforniai paprika
kis darab füstölt házi kolbász (10 g)
40 g sajt
A tojásokat törd fel, öntsd egy tálba, majd jól keverd össze és verd fel őket egy picit, hogy a fehérje és a sárgája jól elegyedjen.
A sonkaszeletekkel bélelj ki egy-egy muffinformát.
A brokkolit szedd pici rózsákra, a paprika kockázd fel, majd töltsd meg a zöldségekkel a kis sonkakosarakat. Ízesítésként pici darabokra vágott házi kolbász is kerülhet bele.
Ilyenkor semmi más fűszerre nem lesz szükség, én meg sem sóztam, mert a sonka és a kolbász is erősen ízes!
Minden kis kosárba tegyél pár ek. tojást. Nem jó, ha túl teleöntöd őket, mert ki fog folyni sütésnél, de a formák ¾-éig meg kell őket tölteni. A végén díszítsd reszelt sajttal a “sütiket”.
200 °C-os sütőben kb. 15 perc alatt elkészül.
A leveles tésztát kinyújtom, négyzetekre vágom, a virslit bőrétől, burkolatától megszabadítva beletekerem a tésztadarabokba, a tojássárgájával megkenem, reszelt sajtot szórók rá....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA virslit megfőzzük, felkarikázzuk. A hagymát vékony szeletekre vágjuk, beletesszük egy edénybe és leöntjük a víz, ecet, édesítő, só, borsból készült páclével. Kb. 1 órát állni hag...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat a vaj kivételével lassú tűzön, folytonos kevergetés mellett besűrítjük. A vajat felkockázzuk, és apránként a forró citromkrémbe keverjük. Lehűtve torta, sütemény tö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeveles tésztát kiterítem, mustárral megkenem. Ráteszem a feldarabolt uborkát, majd beterítem a sonkával, sajttal. Feltekerem, majd felszeletelem. Tojással megkenem az oldalát,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű