Családireceptkönyv.hu

Finom puha puszedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 púpos evőkanál cukor

2 dl hidegvíz

25 dkg porcukor

3 tojássárgája

10 dkg margarin

90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)

1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál fahéj

citromhéj

1 csomag vaníliacukor

1 dl tej

1 csomag szalalkáli

0,5 dl olaj

a mázhoz:

3 tojásfehérje

kb. 30-35 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

Elkészítés:


Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.

Trükkök, tippek, praktikák:


mézes fűszer keverékkel is készíthetjük !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Zsanett
Csíkos csokis süti
Csíkos csokis süti

Elkészítés: 1. A vajat (margarint) megolvasztjuk, majd beleöntjük egy lábasba, hozzákeverjük a cukrot, majd a kakaópor és a lisztet, simára keverjük (de még nem a tűzhelyen). Ki...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Krémes csokoládés varázs, sütés nélkül, 10 perc alat
Krémes csokoládés varázs, sütés nélkül, 10 perc alat

A krémport a tejjel egy edénybe tesszük és mixerrel felverjük, félretesszük. A habtejszínt is felverjük és a krémhez adjuk kanalanként, óvatosan, hogy ne törjön. A kekszet három ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Banánkenyér csokoládéval
Banánkenyér csokoládéval

A banánokat össze kell törni, fakanállal hozzákeverni az olvasztott vajat, a cukrot, a tojást és egy vanília kikapart belsejét. A lisztet összekeverni a sütőporral, a sóval, és hoz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk