menu

Családireceptkönyv.hu

Finom puha puszedli


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 púpos evőkanál cukor

2 dl hidegvíz

25 dkg porcukor

3 tojássárgája

10 dkg margarin

90 dkg liszt (finom és rétes vegyesen)

1 csapott teáskanál őrölt szegfűszeg

1 kávéskanál fahéj

citromhéj

1 csomag vaníliacukor

1 dl tej

1 csomag szalalkáli

0,5 dl olaj

a mázhoz:

3 tojásfehérje

kb. 30-35 dkg porcukor

citromlé ízlés szerint

Elkészítés:


Összekeverjük a száraz hozzávalókat: az átszitált liszteket, a szegfűszeget, a fahéjat, a citromhéjat és a vaníliát. Ennek a mennyiségnek kb. a felét hozzákeverjük a kikevert vajhoz.

A megmelegített tejbe beleöntjük a szalalkálit, majd ezt hozzákeverjük a tésztához. Felváltva a tésztához keverjük az olajat, a maradék lisztes keveréket és a felolvasztott cukrot. Lefedjük, majd egy éjszakán át a hűtőben pihentetjük. Ha nincs ennyi időnk, 3-4 óra is elég.

A pihentetés után a tésztából lisztes kézzel főtt tojássárgája nagyságú golyókat készítünk, és kikent tepsire helyezzük a golyókat. 165 fokra melegített sütőben, légkeverésen kb. 8-10 percig sütjük a puszedliket.

A tojásfehérjét felverjük, apránként beleszitáljuk a porcukrot, és citromlével ízesítjük a habot.

Egy nagy tálba kiveszünk egy adag habot, és óvatosan (húsvilla segítségével) beleforgatunk annyi puszedlit, amennyin szépen eloszlik a kiemelt habmennyiség. Ezután gyúrótáblára sorakoztatjuk a mázzal bevont süteményeket. (Az aljáról késsel le szoktam húzni a habot, hogy annyira ne tapadjon a táblához.

Ha már kissé megszáradt a máz, akkor mindegyik puszedlit meg szoktam emelni, hogy a végén könnyebb legyen felszedni őket a tábláról.)

Kissé időigényes, de nagyon ízletes, puha aprósütemény.

Trükkök, tippek, praktikák:


mézes fűszer keverékkel is készíthetjük !

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Omlós almás pite
Avatar Slavitsek Alexa Kedvelnék Avatar Endrődy Hanna Kedvelnék Avatar Fülöp Zoltnné Kedvelnék Avatar Zólyominé Varga Mariann Kedvelnék
Omlós almás pite

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, majd összekeverjük a cukorral és félretesszük. A tésztához összeforgatjuk a lisztet a sütőporral, a sóval és a cukorral, majd belemorzsoljuk a v...

Elkészítési idő: 60 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Méteres kalács (mami)
Avatar Rica Kedvelnék
Méteres kalács (mami)

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat kikeverjük a cukorral, az olajjal és a vízzel. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a szódabikarbónát, végül hozzákeverjük a tojások keményre...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Túrós - Magyar szelet
Túrós - Magyar szelet

1. A tojásokat szétválasztjuk. 2. A fehérjét kemény habbá verjük, apránként hozzáadjuk a cukrot, majd egyesével beleforgatjuk a tojások sárgáját, és óvatosan beledolgozzuk a sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Évi kedvenc diókrémes kávés sütemény
Évi kedvenc diókrémes kávés sütemény

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, ezután a cukrot és a tojások sárgáját is beledolgozzuk. A diót, a sütőport és a lisztet összekeverjük és beleforgatjuk a habba, rumaromáva...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk