Családireceptkönyv.hu

Hajtogatott krumplis pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1 kg nagyi titka búza finomliszt,


2 dkg só,


5 dkg élesztőt felfuttatni


1,5 dl langyos tejben,


1 tk cukorral,


1,5 dl étolaj,


2 tojás,


kb .6 dl langyos tej,


4 db főtt, kihűlt krumpli,


25 dkg margarin.



Elkészítés:


A liszttel elkeverjük a sót, majd beleütjük a tojást a felfuttatott élesztőt, az olajat és fokozatosan adagolva hozzáadjuk a tejet.


Jól kidagasztjuk,lelisztezni,letakarni és kb. 20 percig pihentetni.





Majd deszkára borítom, átgyúrom,és kisodrom, ráreszelem a kihűlt krumplit, a hideg margarint(de lehet disznózsír is) és feltekerem, mint a kalácsot és félbe hajtom. Pihentetem 10 percig és újra ugyan ez az eljárás még 2 X.


Magdaléna Dikácz Kapusňáková



Végül kisodrom 2-3 cm vastagra, bemetélem a tetejét és kiszaggatom, kizsírozott tepsibe rakom, lekenem tojássárgájával, amibe egy csöpp tejet tettem, és a tepsin kelesztem, addig a sütő melegszik.180 fokon kb. 20 -25 percig sütőm, de lehet háromszögre is metélni, és leszórni köményes sóval,szezámmal.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anna
Napraforgó
Napraforgó

A töltelék 1 db-hoz Pizzás: Lereszeljük a sonkát (20 dkg), adunk hozzá kevés tejfölt (2-3 evőkanál), 1 fél finomra aprított hagymát, reszelt sajtot (20 dkg), 1 kis tubusos pizzak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtos krumplipogácsa
Sajtos krumplipogácsa

A hozzávalókat összekeverjük, majd evőkanálnyi darabokat szedünk ki, amit 1 cm vastagságúra nyújtunk. Zsemlemorzsába forgatjuk és megsütjük. Tejföllel tálaljuk.

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Vajas fokhagymás briós
Vajas fokhagymás briós

A tészta dagasztását általában a kenyérsütőgépben szoktam "elvégezni", illetve elvégeztetni. :) 1. A gép üstjébe beleöntök kb. 2,5 dl tejet, beleteszem a vajat, a tojássárgákat....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Vendégváró sós kifli
Vendégváró sós kifli

A Ramat a sóval habosra keverjük. Felfuttatjuk az élesztőt a tejben a cukorral. A lisztet a felfuttatott élesztővel, a tejföllel, a tojással és az olajjal összekeverjük és egy ruga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk