8 db. csirkemáj ,5 ek. liszt ,1 tojás,1 gerezd fokhagyma ,1 kis fej hagyma ,só ,bors , majoranna , petrezselyem
A májat megtisztogatjuk az epétől a hártyáktól és apróra daraboljuk. a hagymát nagyon apróra vágjuk , vagy lereszeljük , a fokhagymát áttörjük .A hozzávalókat 1 kis tálba rakjuk , beleütünk 1 tojást , 1 kis csokor petrezselymet , ízlés szerint sót , borsot , majorannát .Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. Az elkészült levest átszűrjük kiveszünk belőle 1 liternyit és forrás közben mokkás kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Akkor kész ha a leves felszinére feljön ,ilyenkor elzárjuk és lefedjük .
Nem csak húslevesbe főzhetünk májgaluskát ,lehet borsó levest és zöldség levest is készíteni vele.
Ket tojás vagy három es egy doboz tonhal ami lében van de le nélkül kell ossze daralni ezt a ket alapanyagot fűszerezheted bazsalikom oregánoval...egy tepsi dupla adaggal lesz....e...
Elkészítési idő: 1 óraEgy kiskanál mézet keverjünk össze két kiskanál mustárral és kenjük be vele a megsózott csirkemellet. Egy kiskanál olívaolajon süssük ki, majd hagyjuk hűlni, amíg felszeleteljük a...
Elkészítési idő:mind mehet az aszalóba... nagyon kopogósra ki kell szárítani.....ha minden kiszáradt akkor porrá kell őrölni... teszek hozzá 2-3 evőkanál sót amit ugyanúgy porrá őröltem ... szokta...
Elkészítési idő: