8 db. csirkemáj ,5 ek. liszt ,1 tojás,1 gerezd fokhagyma ,1 kis fej hagyma ,só ,bors , majoranna , petrezselyem
A májat megtisztogatjuk az epétől a hártyáktól és apróra daraboljuk. a hagymát nagyon apróra vágjuk , vagy lereszeljük , a fokhagymát áttörjük .A hozzávalókat 1 kis tálba rakjuk , beleütünk 1 tojást , 1 kis csokor petrezselymet , ízlés szerint sót , borsot , majorannát .Alaposan összekeverjük és hűtőbe tesszük felhasználásig. Az elkészült levest átszűrjük kiveszünk belőle 1 liternyit és forrás közben mokkás kanállal beleszaggatjuk a galuskákat. Akkor kész ha a leves felszinére feljön ,ilyenkor elzárjuk és lefedjük .
Nem csak húslevesbe főzhetünk májgaluskát ,lehet borsó levest és zöldség levest is készíteni vele.
A megpucolt fokhagymagerezd végéről a kis zöldes csúcsot vágjuk ki. Állítólag ez nehezíti, illetve akadályozza az emulzió képződését. A fokhagymát belerakjuk egy magas edénybe, cél...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a kókusztejjel egyneművé keverjük, majd beleöntjük a sóval és szódabikarbónával elkavart lisztet, végül csomómentesre keverjük. A fűszerezett húst/zöldséget ebbe a mass...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCukrot olvasszuk, mikor kristálymentesre olvadt beleleverjük a diót. Két olajozott zsírpapír között kinyújtjuk, olajozott késsel felvágjuk.
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: Közepes