-9 dkg porcukor
-10 dkg őrölt mogyoró
-10 dkg jó minőségű étcsoki
-7 dkg vaj
-1 dl sűrített tej (nem a cukrozott, tubusos, hanem a "folyós", üveges vagy dobozos változat kell. (30 %-os)
Egy tálban elkeverem a pirított mogyorót a porcukorral,megdarálom kávédarálón. Tálba vissza rakom.
Közben kicsit meglágyítom mikróban a vajat.
A csokoládét vagy gőz fölött, vagy szintén a mikróban olvasztom meg. Nem szabad túlmelegíteni, mert összecsomósodik, és használhatatlan lesz.
Ha már egynemű és keverhető a csoki, hozzáadom a lágy vajat és szépen elkevergetem, majd a cukros mogyoróhoz öntöm a felmelegített sűrített tejjel egyetemben. Addig keverem, amíg teljesen krémszerű lesz.
Csatos üvegbe töltjük és hűtőben tároljuk.
A húst a zsiradéktól megtisztítjuk, 1 cm vastag szeletekre vágjuk. Enyhén mindkét oldalán kiklopfoljuk, kb. fél centi vastag szeleteket kapunk. Egy csipet sóval mindkét oldalát m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gép kidolgozza a tésztát, így a dolgom csak annyi, hogy kinyújtom a tésztát, felvágom 10-12 db-ra, beletekerem jó szorosan a virsliket, majd megkenem tojássárgájával. 25 perc k...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst vékonyra vágjuk, sózzuk és borsozzuk. A tojásokat felverjük, kikeverjük a kefirrel vagy a joghurttal, és a sajttal, majd egy akkora tepsibe öntjük, hogy ne legyen túl vasta...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNa malo ulja pirjati sitno narezani luk...kada omekani dodati češnjak...iii kada zamiriše dodati tanko na ploške narezane gljive... Pirjati par minuta :) 2. Dodati malo bra...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű