2-4 ek. liszt ,só , bors . Kb. 1 kg .-s csirke ( lehet csak combból , szárnyból is készíteni ) darabokra vágva , fél dl. olaj , 1 fej hagyma apróra vágva , 1 gerezd fokhagyma szétnyomva , 1 ek. apróra vágott petrezselyem , 2 paradicsom , 1 db. zöldpaprika apróra vágva .1 mk. koriander , 1,5 dl vörösbor
A csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a hagymát , fokhagymát ,beletesszük a petrezselymet , paradicsomot sót és koriandert .Ezután beletesszük a csirkedarabokat és másfél deci vizet a vörösbor felét és lassú tűzön 15-25 percig főzzük . Hozzáadjuk a paprikát és a vörösbor másik felét és még 15 percig főzzük. Ha kész kiszedjük petrezselyem zölddel és paradicsom szeletekkel díszítjük. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk és megszórjuk őrölt fehér borssal. A sajtot, paprikát és a paradicsomot szeletekre vágjuk. Mindegyik csirkemellre teszünk 2 cs...
Elkészítési idő:A hagymát apróra vágjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a csíkokra vágott paprikát és a felaprított zöldhagymát. Amikor a paprika kezd megfonnyadni, hozzá tesszük a karikár...
Elkészítési idő: 1,5 hPirítsuk le olajon a finomra vágott hagymát, s ha már aranylik, dobjuk rá a felkockázott paprikát és paradicsomot - e kettő egyébként akár ki is hagyhatjuk. Húzzuk le a tűzről a l...
Elkészítési idő: