2-4 ek. liszt ,só , bors . Kb. 1 kg .-s csirke ( lehet csak combból , szárnyból is készíteni ) darabokra vágva , fél dl. olaj , 1 fej hagyma apróra vágva , 1 gerezd fokhagyma szétnyomva , 1 ek. apróra vágott petrezselyem , 2 paradicsom , 1 db. zöldpaprika apróra vágva .1 mk. koriander , 1,5 dl vörösbor
A csirkedarabokat megsózzuk borsozzuk, majd lisztben megforgatjuk .Az olajat megforrósítjuk és a csirkedarabokat hirtelen megsütjük , majd kiszedjük. A maradék olajon megpároljuk a hagymát , fokhagymát ,beletesszük a petrezselymet , paradicsomot sót és koriandert .Ezután beletesszük a csirkedarabokat és másfél deci vizet a vörösbor felét és lassú tűzön 15-25 percig főzzük . Hozzáadjuk a paprikát és a vörösbor másik felét és még 15 percig főzzük. Ha kész kiszedjük petrezselyem zölddel és paradicsom szeletekkel díszítjük. Rizzsel, vagy tésztával tálaljuk.
A csirkemájat megmossuk, lehártyázzuk. A lilahagymát vékony karikára vágjuk. Kb. 2 ek vajon jól átsütjük - ügyeljünk, hogy ne legyen túl kemény! Ha kész, sózzuk, borsozzuk, meleg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst kiklopfoljuk. Fordítva panírozunk: Zsemlemorzsa, Tojás, Liszt. Kisütjük,tepsibe tesszük, tetejére hagyma karikát rakunk és reszelt Sajttal megszórjuk. Az öntetet a hús te...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűKözepes méretű, peremes tepsibe öntjük az 1 kg sót, elegyengetjük, ráfektetjük a megmosott, leszikkasztott csirkét (nem kell sem sózni, sem fűszerezni), a szárnyvégeket befordítjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy grill serpenyőben, kevés olajon a csirkemellek mindkét oldalát pirosra sütjük. Melegen tartjuk, amíg elkészül a sajtmártás. Egy lábasban felmelegítjük a vajat, hozzáadjuk a li...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű