4 bő ek. olaj , fél kg. rizs , 7,5 dl.-1 l. forróvíz , 1 ek. só , 25 dkg. borsó , 1 csokor petrezselyem
Magas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető legkisebb lángon készre pároljuk. Pár percenként keverjük át .10-20 perc múlva az apróra vágott petrezselymet is rászórjuk , ezzel ismét átkeverjük és levesszük a tűzről . A fedőt még 20 percig ne vedd le róla.
Friss sült krumpli a 2 napra készült husihoz: A krumplit kockázom (2 napi adagot), majd sós vízben felteszem főni. Épp csak addig főzöm, míg elkezd puhulni. Tehát a belseje még ny...
Elkészítési idő:A kenyérszeleteket pirítós sütőben megpirítjuk, majd kis kockákra vágjuk. (Ha zsemléből készítjük, akkor a sütőt előmelegítjük 220 °C-ra. A zsemléket 1x1 cm-es kockára vágjuk, teps...
Elkészítési idő: 1 óraA répát, a hagymákat megtisztítomA répákat vékony lapokra vágom (3 cm-es megpucolt darabokat teszek bele a szeletelő gépbe!)A vöröshagymákat karikára, a fokhagymát gerezdekre vágom...
Elkészítési idő: