4 bő ek. olaj , fél kg. rizs , 7,5 dl.-1 l. forróvíz , 1 ek. só , 25 dkg. borsó , 1 csokor petrezselyem
Magas falú edényben az olajat felforrósítjuk , benne a rizst megforgatjuk és felöntjük a felforralt sós vízzel , majd 1 percig forraljuk. Rászórjuk a borsót és fedő alatt a lehető legkisebb lángon készre pároljuk. Pár percenként keverjük át .10-20 perc múlva az apróra vágott petrezselymet is rászórjuk , ezzel ismét átkeverjük és levesszük a tűzről . A fedőt még 20 percig ne vedd le róla.
Nyers répából készítve : a répát megtisztítom, karikára vágom.Egy evőkanál olajat felhevítek egy nagyobb serpenyőben. Bele a répa, kevés só, kb. 1 kávéskanálnyi vaj, 1/2-1-kávés...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűFűszerkverék A fűszereket összekeverjük, kis üvegcsébe töltve hűvös, naptól és párától védett helyre tesszük. Hat hónapig használhatjuk húsok és zöldségek ízesítésére. Sü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőző nap megtisztítjuk a burgonyát, és vékony szeletekre vágjuk. Beletesszük egy fazékba, ráöntjük a tejszínt és a tejet, beledobjuk a babérlevelet. Sózzuk, borsozzuk, majd folyt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bulgurhoz kétszer annyi forró vizet öntünk. Állni hagyjuk 10-15 percig, amíg a bulgur megszívja magát. A kígyóuborkát hosszában felvágjuk, kimagozzuk, felkockázzuk. Az újhagymáka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű