1/2 kilo liszt, 25 dkg tepertokrem vagy ha sajtosat keszitunk akkor sajt , 25 gr eleszto,2,5 dl langyos tej, 1 csapott kk so, bors, 1/2 kk cukor, 1 tojassargaja 5 dkg vaj.
A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 percet varunk. Szep leveles tesztat kapunk. Az utolso hajtogatas utan varunk 20 percet kinyujtjuk 1- 1.5 cm vastagra, beracsozzuk egy eles kessel a tetejet, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet. Mielott sutobe tesszuk megkenjuk tojassal. 180 c sutjuk. Miutan kivesszuk a sutobol lekenjuk tejjel es letakarjuk 10 percre. Jo etvagyat! Ez a recept sajtos es tepertos pogacsanak is megfelel. A tesztaja ugyanaz, ha tepertos pogacsat szeretnenk akkor azzal kenjuk meg ha pedig sajtosatm akkor sajttal szorjuk meg. Ha sajtosat keszitunk akkor ajanlom tobb fele sajtot hasznalni, mert sokkal finomabb.
Az élesztőt kevés tejben felfuttatjuk, a lisztben elkeverjük a sót és összemorzsoljuk a margarinnal és a joghurttal, majd további kevés tej hozzáadásával az anyagokat alaposan össz...
Elkészítési idő: 100 min Nehézség: KönnyűA rámát felolvasztjuk, liszt közé rakjuk, majd a túrót (krumplinyomón), a tejfölt és az egész tojást. A lisztre morzsoljuk az élesztőt, a sót, a cukrot és jól összedolgozzuk. Tégla...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz 5 dkg élesztőt felfuttatjuk 2 dl cukros, langyos tejben. Amíg az élesztő felfut a lisztet kimérjük egy nagyobb keverőtálba, hozzáadjuk a már felfutott élesztőt és az 1 dl ol...
Elkészítési idő: 60-70 perc Nehézség: KönnyűA virslit vágjuk fel kb. 1-1,5 cm-es darabokra. A krumplit pucoljuk meg, ha nagyobbak akkor vágjuk félbe, majd enyhén sós vízben főzzük puhára. Ezután szűrjük le, hagyjuk telj...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes