1/2 kilo liszt, 25 dkg tepertokrem vagy ha sajtosat keszitunk akkor sajt , 25 gr eleszto,2,5 dl langyos tej, 1 csapott kk so, bors, 1/2 kk cukor, 1 tojassargaja 5 dkg vaj.
A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 percet varunk. Szep leveles tesztat kapunk. Az utolso hajtogatas utan varunk 20 percet kinyujtjuk 1- 1.5 cm vastagra, beracsozzuk egy eles kessel a tetejet, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet. Mielott sutobe tesszuk megkenjuk tojassal. 180 c sutjuk. Miutan kivesszuk a sutobol lekenjuk tejjel es letakarjuk 10 percre. Jo etvagyat! Ez a recept sajtos es tepertos pogacsanak is megfelel. A tesztaja ugyanaz, ha tepertos pogacsat szeretnenk akkor azzal kenjuk meg ha pedig sajtosatm akkor sajttal szorjuk meg. Ha sajtosat keszitunk akkor ajanlom tobb fele sajtot hasznalni, mert sokkal finomabb.
1. Egy nagy tálba beletesszük a lisztet. 2. Az 1 dl langyos tejbe teszünk egy-két csipet cukrot. 3. A liszt közepébe egy kis mélyedést – “fészket” – készítünk, és beleöntjü...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMikor már majdnem vagy teljesen kihűlt az összetört krumpli hozzá adjuk az összes hozzávalót, majd összegyúrjuk. Rizslisztezett zsírpapíron legalább újnyi vastagra nyújtjuk, mivel...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűTomaten aushöhlen und klein schneiden. Mehl und Backpulver vermischen. Haferflocken, Salz, Buttermilch, Eier und Öl unterrühren. Vorsichtig Käse und Tomaten unterheben. Den Tei...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA víz és az olaj kivételével az összes szárazanygot egy tálba mértem, kanállal összekevertem. Hozzáöntöttem az olajat és a vizet, megint kevertem rajta párat. Elsőre nem kell megij...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű