Családireceptkönyv.hu

Sajtos - vagy tepertős pogácsa


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kilo liszt, 25 dkg tepertokrem vagy ha sajtosat keszitunk akkor sajt , 25 gr eleszto,2,5 dl langyos tej, 1 csapott kk so, bors, 1/2 kk cukor, 1 tojassargaja 5 dkg vaj.

Elkészítés:


A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 percet varunk. Szep leveles tesztat kapunk. Az utolso hajtogatas utan varunk 20 percet kinyujtjuk 1- 1.5 cm vastagra, beracsozzuk egy eles kessel a tetejet, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet. Mielott sutobe tesszuk megkenjuk tojassal. 180 c sutjuk. Miutan kivesszuk a sutobol lekenjuk tejjel es letakarjuk 10 percre. Jo etvagyat! Ez a recept sajtos es tepertos pogacsanak is megfelel. A tesztaja ugyanaz, ha tepertos pogacsat szeretnenk akkor azzal kenjuk meg ha pedig sajtosatm akkor sajttal szorjuk meg. Ha sajtosat keszitunk akkor ajanlom tobb fele sajtot hasznalni, mert sokkal finomabb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar sajtos rúd
sajtos rúd

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos finomság
Sajtos finomság

Tegyük a szárított élesztőt és a cukrot, a meglangyosított tejbe. Adjunk hozzá, 1 tojást, sót, 50 g vajat és a 350 g lisztet. Dolgozzuk jól össze, az így kapott tésztát, pihentess...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Sajtoscsiga-tekercs
Sajtoscsiga-tekercs

Az élesztőt futtassuk fel a cukorral elkevert langyos tejben. Gyúrjuk össze a tészta többi hozzávalójával. Osszuk két egyenlő részre, és hagyjuk meleg helyen, letakarva 20 percig...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk