1/2 kilo liszt, 25 dkg tepertokrem vagy ha sajtosat keszitunk akkor sajt , 25 gr eleszto,2,5 dl langyos tej, 1 csapott kk so, bors, 1/2 kk cukor, 1 tojassargaja 5 dkg vaj.
A fenti hozzavalokbol jol gyurhato testzat gyurunk , duplajara kelesztjuk, vekonyra nyutjuk ,megkenjuk tepertokremmel, amit izesitunk soval, borssal . 3x hajtogatjuk, minden hajtogatas kozott 20 percet varunk. Szep leveles tesztat kapunk. Az utolso hajtogatas utan varunk 20 percet kinyujtjuk 1- 1.5 cm vastagra, beracsozzuk egy eles kessel a tetejet, hagyjuk meg kelni kb 15-20 percet. Mielott sutobe tesszuk megkenjuk tojassal. 180 c sutjuk. Miutan kivesszuk a sutobol lekenjuk tejjel es letakarjuk 10 percre. Jo etvagyat! Ez a recept sajtos es tepertos pogacsanak is megfelel. A tesztaja ugyanaz, ha tepertos pogacsat szeretnenk akkor azzal kenjuk meg ha pedig sajtosatm akkor sajttal szorjuk meg. Ha sajtosat keszitunk akkor ajanlom tobb fele sajtot hasznalni, mert sokkal finomabb.
Kézzel kell összeállítani, nem kell sokáig gyúrni, csak amíg a hozzávalók elvegyülnek. Kánikulában érdemes egy fél órára a hűtőbe tenni, hogy ne legyen túl lágy a tészta. Egyébként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA leveles vajas tésztából 2 mm vastag, fél cm széles, 20 cm hosszű csíkokat vágunk, és pereceket formálunk belőlük. Ezeket ragasztott részükkel lefelé megnedvesitett pléhre rak...
Elkészítési idő: kb.45 perc Nehézség: KönnyűA 7 dkg élesztőt cukros tejben felfuttatjuk. (kb. a tej felében) A maradék tejhez hozzáadjuk a 2 dl olajat a sót és langyosra melegítjük. Kis adagonként hozzáadjuk a liszthez és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűIdő spórolandó kész levelestésztát használtam. Ez itt a reklám helye (bár nem fizetnek érte hehe), de a Spar sajátmárkás hűtött (nem mélyhűtött) levelestésztája nagyon-nagyon bevál...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes