2 csirkemell
3 evőkanál liszt
2 tojás
5 evőkanál zsemlemorzsa
só, bors
olaj
A szószhoz:
3 dl főzőtejszín
1 teáskanál vaj
10 dkg reszelt parmezán
2 evőkanál tejföl
friss petrezselyemzöld
A húst csíkokra vágjuk és fűszerezzük. A szokásos módon panírozzuk, lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába forgatjuk és forró olajban megsütjük. Papírtörlőre szedjük, hogy felszívja a fölösleges zsiradékot. A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félrehúzzuk és hagyjuk egy kicsit hűlni. A tejfölt hozzákeverjük és a szószt a húsokra öntjük. A felaprított petrezselyemzöldet rászórjuk és tálalhatjuk is.
Lepirítjuk a kockára vágott szalonn...
Elkészítési idő: 1óra 45 perc Nehézség: KözepesA combokat lebőrözzük, kicsontozzuk, 3-4 darabba vágjuk, besózzuk. A tojást és a sajtkrémet robotgéppel simára keverjük, belevegyítjük a többi hozzávalót is. Híg nokedlitészta-áll...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesMegmossuk a combokat, majd papírtörlővel szárazra töröljük. Egy tálba tesszük a mustárt, a két evőkanál olívaolajat, frissen őrölt borsot adunk hozzá,majd összekeverjük. Beleforga...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A húst fél cm vastag kb. 4x4 cm nagyságú szeletekre vágjuk, a füstölt szalonnát ugyanilyen nagyságú, de vékonyabb szeletekre. 2. A gombát vagy egészben hagyjuk, vagy kettévá...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz