Családireceptkönyv.hu

Sváb krumplisaláta


Írta:

Adag: 4-5 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg salátának való burgonya
2,5 dl alaplé (csirke alaplé, marha alaplé vagy zöldség alaplé)
1 közepes hagyma
4-5 evőkanál fehérbor-ecet
4-6 evőkanál olaj

Bors, lehetőleg frissen őrölt

Elkészítés:


Főzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj!
Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt krumpli pucolására a legjobb módszer, ha beleszúrsz egy villát, egyik kezedben azzal tartod, míg a másikban egy éles, kis pengéjű késsel húzod le a héját, így nem égeted meg a kezed.
Vágd a hagymát apró darabokra. Az eredeti recept vöröshagymát ír, én salátába jobban szeretem a lila hagymát, most is azt használtam.
Vágd vékony szeletekre a krumplit, és tedd egy nagy tálba. Ízlés kérdése, én szeretem ha van mit harapni, ezért kb. 1 cm-es szeletekre vágtam, de lehet ennél vékonyabbra is.
Szedd le a zsiradékot az alapléről és melegítsd meg. Nem kell forralni, csak elég meleg legyen. Ha az én csirke alaplé receptemet használod, akkor sózd is meg, mert én az alaplét só nélkül készítem. Vegetáriánus vagy vegán verzióhoz használj zöldség alaplevet.
Öntsd a forró alaplét a krumplira, és keverd el lazán. A leves pontos mennyisége függ a krumplitól, nedvesnek, csillogónak kell lennie, különben nagyon száraz lesz a saláta.
Add hozzá a hagymát, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, és az ecettel. Tedd hűtőbe 30 percre, hogy az ízek mindenhol átjárják.
Add hozzá az olajat, lazán forgasd át két villával, és tálald.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Marokkói répasali
Marokkói répasali

Répát hasábokra vágtam, kevés sós vízben forrástól számítva 5 percre a darabolt fokhagymával főztem fedő alatt, leszűrtem, fűszereztem, mikor langyosra hűlt, olajjal meglocsoltam

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tibor
Céklasaláta
Céklasaláta

Összekeverjük az öntetet, beletesszük a nyersen lereszelt almát, répát, hagymákat és a főtt lereszelt céklát és tojást. A hűtőben egy órát állni hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Német saláta
Német saláta

A zellert csíkokra vágjuk és citromos,sós vízben félpuhára főzzük. A majonézt a tejföllel és az ananász levével összekeverjük. Az összes alapanyagot csíkokra vágjuk és rétegezzü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-túrós sajttekercs
Kapros-túrós sajttekercs

1. A sajtszeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük egymás mellé, hogy a széleik fedésben legyenek. (Én egy 3×4-es téglalapot alkottam belőlük, de ezt attól függ, hány és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk