1 kg salátának való burgonya
2,5 dl alaplé (csirke alaplé, marha alaplé vagy zöldség alaplé)
1 közepes hagyma
4-5 evőkanál fehérbor-ecet
4-6 evőkanál olaj
Só
Bors, lehetőleg frissen őrölt
Főzd meg a krumplikat héjastól, kb. 30 perc alatt. Salátának való, nem szétfövő burgonyát használj!
Húzd le a héjukat amíg melegek, és hagyd őket kihűlni. A forró, héjában főtt krumpli pucolására a legjobb módszer, ha beleszúrsz egy villát, egyik kezedben azzal tartod, míg a másikban egy éles, kis pengéjű késsel húzod le a héját, így nem égeted meg a kezed.
Vágd a hagymát apró darabokra. Az eredeti recept vöröshagymát ír, én salátába jobban szeretem a lila hagymát, most is azt használtam.
Vágd vékony szeletekre a krumplit, és tedd egy nagy tálba. Ízlés kérdése, én szeretem ha van mit harapni, ezért kb. 1 cm-es szeletekre vágtam, de lehet ennél vékonyabbra is.
Szedd le a zsiradékot az alapléről és melegítsd meg. Nem kell forralni, csak elég meleg legyen. Ha az én csirke alaplé receptemet használod, akkor sózd is meg, mert én az alaplét só nélkül készítem. Vegetáriánus vagy vegán verzióhoz használj zöldség alaplevet.
Öntsd a forró alaplét a krumplira, és keverd el lazán. A leves pontos mennyisége függ a krumplitól, nedvesnek, csillogónak kell lennie, különben nagyon száraz lesz a saláta.
Add hozzá a hagymát, ízesítsd sóval, frissen őrölt borssal, és az ecettel. Tedd hűtőbe 30 percre, hogy az ízek mindenhol átjárják.
Add hozzá az olajat, lazán forgasd át két villával, és tálald.
A megmosott és megtisztított spárgát 2-3 cm hosszú darabokra vágjuk. Sós vízben puhára párol- juk, majd lehűtve, szitán lecsurgatjuk. Utána finom étolajjal, ecettel, egy kevés b...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagy tálban keverjük össze a saláta összetevőit. Egy kis tálban alaposan dolgozzuk össze a salátaöntet hozzávalóit. Öntsük és keverjük össze a kettőt.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajon kissé megpergeljük a lisztet majd hozzáadjuk a tejfölt,a sajtot és a sót. 1-2 percig főzzük, míg besűrűsödik, majd krémesre kavarjuk és kihűtjük. Minden sonkaszelet egyik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük az olajat, a kristálycukrot és a vöröshagymát, de előtte a vöröshagymát apróra vágjuk, majd hozzáadjuk az ecetet és hozzákeverjük a majonézt. A káposztát hosszúkás c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű