3 főre
7 db fél szelet kenyér
kb. 2 dl tejföl
2-3 gerezd fokhagyma
4 tojás
só, őrölt bors ízlés szerint
10-15 dkg reszelt trappista sajt
1. Egy tepsit (vagy egy hőálló kerámia tálat) kikenek vajjal (vagy valamilyen zsiradékkal), és belehelyezem a kenyérszeleteket egymás mellé.
2. A tojásokat felverem, hozzákeverem a tejfölt, majd belenyomom a fokhagymát, ízesítem sóval, borssal. Ezt a masszát ráöntöm a kenyérre (nem baj, ha lefolyik), majd bőven megszórom reszelt sajttal, és 180 fokos sütőben szép aranysárgára/barnára sütöm. (nálam a sütési idő 15-20 perc)
Tipp: Lehet még frissen vágott zöld fűszerekkel (petrezselyem, újhagyma stb.) is gazdagítani a tojásos-tejfölös masszát
nincs olajszag és fröcsögő olaj ha így készítjük
Az I.-t folyamatos kevergetés mellett sűrűre főzzük, kihűlés után hozzákeverjük a II.-t.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, a végeit levágjuk. Ha szükséges, meghámozzuk és eltávolítjuk a magházát. A zöldséghúst kis lyukú reszelőn lereszeljük, besózzuk, és 15 percig állni hagyjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz! 2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű