Hozzávalók:
40 db babapiskóta
10 dkg étcsokoládé
2 dkg vaj
6 evőkanál habtejszín
A krémhez:
6 dl habtejszín
2 evőkanál porcukor
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
1 evőkanál rum aroma
A tetejére:
5 dkg csokoládéreszelék
vagy 1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
A csokoládét a vajjal együtt vízgőz fölött megolvasszuk és belekeverjük a habtejszínt (nem kell felverni). Ezzel megkenjük a babapiskótákat és egy tortaformába lerakunk egy sort.
Közben elkészítjük a krémet. A habtejszínhez adjuk a kakaóport, a cukrot, a rumaromát és kemény habbá verjük, majd a babapiskóta tetejére halmozzuk a felét. Erre egy újabb adag csokimázas babapiskóta következik és a maradék habot is ráhalmozzuk
. A tetejét ízlés szerint megszórjuk csokoládéreszelékkel, vagy cukrozatlan kakaóporral. Két órára hűtőbe tesszük és ezt követően óvatosan szeleteljük.
Korpusz: a tojásfehérjét kemény habbá verjük, A mákor ősszekeverjük a sütőporral (amit Klaudia teljesen kihagyott). Hozzákeverjük a tojást, tejfölt, vajat, mézet. Utána óvatosan h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krém elkészítése Veszünk 1 ráma margarint, 15-20 dkg porcukrot, 3 dkg kakaóport, 10 dkg olvasztott csokoládét, amit egy meleg-vizes edényre helyezett tálkában felolvasztottunk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOd 1 l mleka odvojiti 2 dl i u njemu razmutiti pudinge. Preostalo mleko sipati u šerpu sa 9 kašika šecera i staviti da provri. Kada provri dodati razmućen pud...
Elkészítési idő: 2 ora Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót , búzadarát, citromok levét és reszelt héját végül pedig a tojások felvert habját. Kerek kapcso...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű