5 csésze málna, 3/4 csésze porcukor, 1/4 csésze friss narancslé ( 1 nagyobb narancsból ), 10 dkg mascarpone sajt, 1 1/4 csésze hideg tejszín, 1/2 teáskanál vanília kivonat, só, 20-24 db. feltördelt babapiskóta, 2 1/2 csésze áfonya.
fogjunk egy kapcsos tortaformát, tegyünk az aljába és az oldalába sütőpapírt. A málnát szórjuk meg egy kanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.
A nyári melegben kevésbé kívánjuk a sütés-főzést, leginkább csak jéghideg eledelen, gyümölcsön, könnyű salátákon és vízen élnénk.
A pudingot felfőzöm a tejben a cukorral, majd hagyom kihűlni. Ha kihűlt hozzáadom kókuszreszeléket (kicsit hagyok a tetejére díszítésnek), majd 4 dl tejszínből lágy habot verek és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a negyedannyival édesített tejet a pudingporokkal és a beleszórt kókuszreszelékkel sűrűre főztem. Mikor teljesen kihűlt, összedolgoztam a habtejszínnel, amit előzőleg fel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.Piskóta: a lisztet elkeverjük a kakaóporral és a sütőporral. 2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük egy csipet sóval. 3. Az 5 tojássárgáját a kristálycukorral habosra ke...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA szilvákat megmossuk, negyedekre vágjuk. A sütőforma alját kibéleljük sütőpapírral, majd egy rétegben elrendezzük a szilvadarabokat a forma alján. A vajat felolvasztjuk, a szilv...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű