5 csésze málna, 3/4 csésze porcukor, 1/4 csésze friss narancslé ( 1 nagyobb narancsból ), 10 dkg mascarpone sajt, 1 1/4 csésze hideg tejszín, 1/2 teáskanál vanília kivonat, só, 20-24 db. feltördelt babapiskóta, 2 1/2 csésze áfonya.
fogjunk egy kapcsos tortaformát, tegyünk az aljába és az oldalába sütőpapírt. A málnát szórjuk meg egy kanál porcukorral és keverjük el a narancslével. Egy másik tálban a mascarponet keverjük el a maradék porcukorral, adjuk hozzá a tejszínt, a vaníliát és egy csipet sót. Egy habverő segítségével keverjük csomómentesre.
A tortaforma alját béleljük ki apróbb darabokra tőrt piskótával, tegyük rá a málna egyrészét, majd a mascarpone krém felét. Erre megint egy réteg darabokra tőrt piskóta jön, és a málna másik része, majd megint egy réteg mascarpone.
Végül pedig szórjuk meg áfonyával, és tegyük a hűtőbe egy kis időre. Ezután vegyük le róla a tortaformát és a sütőpapírt, és élvezzük a mennyei hideg ízeket.
A nyári melegben kevésbé kívánjuk a sütés-főzést, leginkább csak jéghideg eledelen, gyümölcsön, könnyű salátákon és vízen élnénk.
Fehércsoki-ganache tölteléknek A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral, kakaóporral, liszttel és a sütőporral kikavarjuk, majd hozzáadjuk a tojáshabot is. Kivajazott...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alapja 10 dkg olvasztott vaj és 10 dkg darált háztartási keksz keveréke. Ezt belenyomkodtam egy tortaforma aljába és betettem a hűtőbe. Fagyosan feltettem melegedni a tűzhelyre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTészta: Az alapanyagokból 3 lapot sütünk. 1.A vajat kicsit felmelegítjük, megolvasztjuk benne a csokoládét, hagyjuk hűlni. 2.A tojások sárgáját a porcukorral kikeverjük, majd la...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes