Családireceptkönyv.hu

Főzött csokikrém


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 ek. keserű kakaópor (holland kakaópor)
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj

Elkészítés:


A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a csokikrém mennyiség egy 26 cm-es tortához elegendő. A piskóta megtöltésénél ügyeljünk arra, hogy bőven jusson bele krém. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.

Főzött csokikrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Narancsos túrótorta
Narancsos túrótorta

Keverjük ki a vajat a cukorral, majd morzsoljuk el a sütőporral elkevert liszttel. A tojásokat keverjük habosra a tejjel (a legjobb a robotgép habverőjével), majd adjuk a lisztes...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Eszter
Gesztenyemousse torta
Gesztenyemousse torta

A zselatint áztassuk vízbe. A kekszet törjük morzsává és keverjük el az olvasztott margarinnal. Nyomkodjuk egy sütőpapírral bélelt, 20 cm átmérőjű csatos forma aljába és tegyük a h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes Gyöngypraliné:Szamos
Meggyes Gyöngypraliné:Szamos

A tejszínt kíméletesen felforraljuk, közben folyamatosan kevergetjük egy kézi habverővel, nehogy leégjen. Ha felforrt, ráöntjük a tej- és az étcsokoládé keverékére, és egyneműre ke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Charlotte torta
Charlotte torta

1. Két piskótatekercset sütünk, lekvárral megkenjük. 2. Egy mélyebb tálat folpackkal kibélelünk és körbe rakjuk a felszeletelt piskótatekerccsel. (kb. 1.5-2 cm-es szeletekre vá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk