Családireceptkönyv.hu

Főzött csokikrém


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


4 tojás
20 dkg kristálycukor
2 ek. keserű kakaópor (holland kakaópor)
20 dkg étcsokoládé
25 dkg vaj

Elkészítés:


A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen eloszlathatók az apró csomók is.
Egy olyan lábost, amire jól passzol a keverőtál 1/3-ig töltünk vízzel, és a tűzhelyen melegíteni kezdjük, közben a csokoládét kisebb kockákra törjük. Ha elég meleg a víz, rátesszük a lábosra a fém keverőtálat és kis lángon folyamatosan kevergetjük a tojásos krémet. (Fontos a folyamatos kevergetés, mert ha otthagyod, a tojás meg fog sülni, és édes rántotta lesz belőle, nem csokoládékrém.) Addig kell gőz fölött hevíteni, amíg sűrűsödni kezd.
Ha elérte a kívánt sűrűséget, beletesszük az étcsokoládét és a gőz fölött tovább kevergetjük 2-3 percig, majd félre rakjuk hűlni. Fontos, hogy teljesen kihűljön a főzött krém és azonos hőmérsékletű legyen a vajjal!
Végül a vajat felhabosítjuk és kanalanként belekeverjük a tojásos-csokis főzött krémet. Megkóstoljuk és ha úgy érezzük, hogy nem elég édes, adjunk hozzá porcukrot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a csokikrém mennyiség egy 26 cm-es tortához elegendő. A piskóta megtöltésénél ügyeljünk arra, hogy bőven jusson bele krém. Tálalás előtt érdemes hűtőbe tenni, hogy az ízek egy kicsit összeérjenek.

Főzött csokikrém

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Gyümölcs torta ünnepi ruhában
Gyümölcs torta ünnepi ruhában

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: család
Tortakrémek- narancs
Tortakrémek- narancs

5 dl tejjel, 2 narancs reszelt héjával, 1,5 dl jaffa szörppel (vagy a narancsok levével), 2 tojás sárgájával, 20 dkg cukorral, 1 zacskó vanília pudingporral sűrű krémet főzök. Kev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Csokis-mogyorós torta
Csokis-mogyorós torta

A mascarponét 4 evőkanál porcukorral habosra keverjük. A tejszínt 1 evőkanál porcukorral és a habfixálóval felverjük és belekeverjük a mascarponéba. Az étcsokoládét sajtreszelőn...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Pavlova (Rupáner)
Pavlova (Rupáner)

1. A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alul-felül sütés programra. 2. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá egy csipet sóval. A cukrot adjuk hozzá kanalanként, közben verjük tovább...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk