Hozzávalók:- 1 csirke (feldarabolva)- zsiradék a tepsi kikenéséhez
A páchoz:- 1 kezeletlen citrom- 4 evőkanál olívaolaj
- fél teáskanál őrölt köménymag- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (elhagyható, de akkor adjunk hozzá pici őrölt paprikát)- só (ízlés szerint)- őrölt bors (ízlés szerint
Joghurtmártás: 10 dkg salátauborka- só- őrölt bors- 1-2 gerezd fokhagyma- 2 dl natúr joghurt- 2 evőkanál olívaolaj- 1 evőkanál fehérborecet (elhagyható)
1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott aprított csilit (ennek híján pici őrölt paprikát).
2. A megmosott, papírtörlővel "leitatott" csirkehúsokat picit megsózom, majd mindenhol bekenem a páccal, és alufóliával lefedve 2 órán át érlelem a hűtőben.
3. Ezután a husikat kizsírozott tepsibe fektetem egymás mellé, ráöntöm a páclevet, fóliával letakarom, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1 óráig puhára sütöm. (hagyományos sütőben 200 fokon)
Egy óra elteltével leveszem a fóliát és még kb. fél óráig szép ropogósra pirítom - közben néhányszor meglocsolgatom a keletkező pecsenyelével.
Mártás: 1. Az uborkát lereszelem (nagy lyukú reszelőn), enyhén megsózom, 5 percig állni hagyom. Amikor levet eresztett, kicsavarom.
2. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, a joghurtot és az olajat. Sóval, borssal, ecettel ízesítem, összekeverem.
A mártást a hússal együtt tányérokra szedve kínálom. (esetleg félbevágott olajbogyóval díszíthetjük)
A húst szeletekre vágom, kicsit kiklopfolom, fűszerezem. A szeletekre 1 vagy fél szelet sajtot teszek, apróra vágott lilahagymát teszek a sajtra, majd feltekerem. Fogpiszkálóval rö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemelleket ügyesen felszúrjuk úgy, hogy lehetőleg ne szúrjuk ki, de azért legyen hely tölteni. Az uborkát, hagymát és a szalonnát vagy bacont apró kockára vágjuk, egy tálba r...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat megfőzzük, karikákra vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk, és megkenjük ecetes tormával. A sajtot és a füstölt sonkát szeletekre vágjuk. Minde...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst szeletekre vágjuk, majd bepanírozzuk lisztbe és felvert tojásba. Elkészítjük a szószt: összekeverjük a tejfölt, a tojássárgáját, a fokhagymát, az ételízesítőt és a sajtot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű