menu

Családireceptkönyv.hu

Görög csirke joghurtmártással


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:- 1 csirke (feldarabolva)- zsiradék a tepsi kikenéséhez
A páchoz:- 1 kezeletlen citrom- 4 evőkanál olívaolaj
- fél teáskanál őrölt köménymag- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 csilipaprika (elhagyható, de akkor adjunk hozzá pici őrölt paprikát)- só (ízlés szerint)- őrölt bors (ízlés szerint
Joghurtmártás: 10 dkg salátauborka- só- őrölt bors- 1-2 gerezd fokhagyma- 2 dl natúr joghurt- 2 evőkanál olívaolaj- 1 evőkanál fehérborecet (elhagyható)

Elkészítés:


1. A citrom héját hajszálvékony csíkokra vágom (vagy lereszelem), a levét kifacsarom, majd mindkettőt összekeverem az olajjal. Sóval, borssal, köménnyel fűszerezem, belekeverem az összezúzott fokhagymát és a finomra vágott aprított csilit (ennek híján pici őrölt paprikát).
2. A megmosott, papírtörlővel "leitatott" csirkehúsokat picit megsózom, majd mindenhol bekenem a páccal, és alufóliával lefedve 2 órán át érlelem a hűtőben.
3. Ezután a husikat kizsírozott tepsibe fektetem egymás mellé, ráöntöm a páclevet, fóliával letakarom, és 180 fokos légkeveréses sütőben kb. 1 óráig puhára sütöm. (hagyományos sütőben 200 fokon)
Egy óra elteltével leveszem a fóliát és még kb. fél óráig szép ropogósra pirítom - közben néhányszor meglocsolgatom a keletkező pecsenyelével.
Mártás: 1. Az uborkát lereszelem (nagy lyukú reszelőn), enyhén megsózom, 5 percig állni hagyom. Amikor levet eresztett, kicsavarom.
2. Hozzáadom az összezúzott fokhagymát, a joghurtot és az olajat. Sóval, borssal, ecettel ízesítem, összekeverem.

A mártást a hússal együtt tányérokra szedve kínálom. (esetleg félbevágott olajbogyóval díszíthetjük)

Görög csirke joghurtmártással

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Olasz rakott csirke
Olasz rakott csirke

A sült csirkét kicsontozzuk és húsát 1 cm vastagságúra daraboljuk. A makaróni tésztát sós vízben kifőzzük, leöblítjük és kevés olajjal összekeverjük. A vöröshagymát lereszeljük....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zöldborsós-krémsajtos csirke
Zöldborsós-krémsajtos csirke

1. A csirkemellet felcsíkozzuk, sózzuk-borsozzuk. A fokhagymát megpucoljuk. Kevés olajat melegítünk egy edénybe, a fokhagymát fokhagymanyomóval belenyomjuk és a felszeletelt baconn...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Diétás Rakott cukkini, fincsi csirkemellel és sajtos
Diétás Rakott cukkini, fincsi csirkemellel és sajtos

A húst felkockázzuk, sózzuk és borsozzuk és olívaolajon megsütjük. A cukkinit és a padlizsánt meghámozzuk és felkarikázzuk. A paprikát is megtisztítjuk és vékony karikákra vágjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Saját bőrébe bújtatott csirkemell grillezett cuk
Saját bőrébe bújtatott csirkemell grillezett cuk

Amikor szép egész csirkemellet vásárolunk, érdemes a bőrét megmentenünk egy maroknyi hússal együtt és lefagyasztanunk. Ha néhány rolád összegyűlt, szépen együtt kisütjük. ? Rendkív...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk