1 fagyasztott leveles tészta, 1 tojás a kenéshez, reszelt sajt a tetejére, vagy bármilyen magvak (pl. szezámmag, egész kömény, só)
Elkészítése:
A felolvasztott leveles tésztát ujjnyi vastagra kinyújtom, késsel bebordázom, tojással lekenem és közepes pogácsaszaggatóval kiszúrom, majd olajjal átkent tepsibe rakom, azután reszelt sajttal a tetejét megszórom, sózom és középmeleg sütőben megsütöm.
Tartalmas levesek mellé nagyon finom!
Jó étvágyat!
A tojásokat a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és összegyúrjuk. Egy éjszakát hűvös helyen pihentetjük. A tésztából golyócskákat formálunk és kikent, lis...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KözepesA vajat a cukorral és a tojássárgájával simára keverjük. A masszába óvatosan belekeverjük a sütőpapírral elkevert lisztet. Az őrölt mandulát és az aromát is hozzáadjuk. A toj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tésztához a hozzávalókat összekeverjük, és alufólián kinyújtjuk. 2. A gesztenyemasszát villával összetöröm, és a többi hozzávalókkal összekeverem, és rákenem a tésztára, é...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézHozzávalók: 35 dkg liszt 25 dkg margarin 10 dkg porcukor fél cs sütőpor 1 tojás 1 ek tejföl Töltelék: 5 dl tej 10 dkg cukor 1,5 cs főzős vaníliás pudingpor 3 db alma ki...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű