1/2 kg túró, 1 l tej, 1 tojás, 10-15 dkg margarin,1 mokkáskanál szódabikarbóna, só ízlés szerint
1. A túrót összetörjük, ráöntjük a tejet és lassan el kezdjük főzni. Kb. 30 perc főzés után leszűrjük, (leve salátákhoz felhasználható) majd hozzákeverjük a tojást, margarint és a szódabikarbónát.
2. Ismét a tűzre tesszük és addig főzzük, amíg el nem kezd nyúlni. Ízlés szerinti formákba adagoljuk és hagyjuk kihűlni. Még melegen, tetszés szerint ízesíthetjük fokhagymával, köménnyel, paprikával, zöld fűszerekkel, dióval.
3. Egy egész éjszakát hagyjuk hűlni. A kihűlt sajtokat felszeletelve kínáljuk.
A hagymát megtisztítjuk és vastag karikákra vágjuk. A lisztet, a sütőport a tojással összedolgozzuk, felöntjük a vízzel és csomómentesre kavarjuk. Mikor elkészült, fél órára hűtőbe...
Elkészítési idő: 10 percfeldarabolom a csirkemellet, és beledobálom a késes aprítóba, elkezdem pulzálva többször járatni.. eddig semmit nem rakok hozzá, majd megkapja a fűszereket, nálam fehér bors, fokh...
Elkészítési idő:Tisztítva kell lemérni az adagokat. Össze kell keverni a a darált zöldségeket, fél órát hagyni, üvegekbe tölteni.
Elkészítési idő: