2,5 kg sertésoldalas,1 fej fokhagyma,só,frissen őrölt bors,3 kanál méz,
2 kanál mustár,1 kanál étolaj,1 kanál balzsamecet,2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma
A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.
Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.
Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)
Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.
Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk.
1. A hússzeleteket befűszerezzük, ráhelyezzük a bacont, majd grillsütő serpenyőben olaj nélkül kisütjük, úgy hogy először a baconos oldalát sütjük, majd megfordítjuk és mindegyikre...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bőrös csontos sertéscomb (1,5 kg) bőrét irdaltam, hogy sülés közben ne kapja össze a húst. 4 gerezd fokhagymát meghámoztam, kettéhasítottam és megspékeltem vele a húst. Gyors p...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd be a sütőt 200 fokra. Készítsd elő a zöldségeket: szeleteld fel vékonyan a krumplit, kicsit vastagabban a hagymát, és vágd negyedekbe a répát. Egy nagyobb serpenyőben p...
Elkészítési idő: 155 perc Nehézség: Közepes• A megtisztított húst vékony csíkokra vágjuk, hagyjuk kicsit lecsöpögni. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát nagyobb kockára, a paradicsomot nagyobb darabokra vágjuk. A sz...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: Könnyű