70dkg liszt, 30dkg cukor, fél kocka margarin, 1 púpos tk szódabikarbóna, 4 ek méz, 4 tojás sárgája, 1cs. mézeskalácsfűszer kevés tej az összeállításhoz
A mézet és a margarint fölolvasztjuk (mikróban szoktam) a többi hozzávalóval egy tálban összegyúrjuk - a tejből csak a végén adunk hozzá, épp csak annyit, hogy gyúrható legyen (ha túl lágyra sikerül, laposak lesznek a puszedlik!) Diónyi golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük (ne túl közel egymáshoz!) forró sütőben sütjük. Olvasztott csokival, porcukorral kikevert tojásfehérjével lehet díszíteni
Összegyúrni, minimum két órára hűtőbe tenni. Fél cm vastagságúra nyújtani, szaggatni, 180 fokon sütni aranybarnára.
Elkészítési idő:A tésztának valókat összegyúrjuk, hogy egy közepes keménységű, könnyen nyújtható tésztát kapjunk. /tejföllel lehet korrigálni először kevesebbet majd ha igényli akkor mehet bele...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet sütőporral, csipet sóval elkeverem, a vajjal elmorzsolom. A tojássárgáját kristálycukorral 2 evőkanál tejjel habosra keverem. Ezt a liszttel összekeverem és összegyúrom....
Elkészítési idő: