egy hőálló üvegtál,jó sok krumpli,só, bors,egy kevés csirke alaplé,
450 gramm tejföl,½ csésze olvasztott vaj,½ csésze apróra vágott hagyma,
reszelt sajt.
A megreszelt krumplit tegyük a tálba, a csirke levest keverjük el a tejföllel, a vajjal és a hagymával, majd a masszát kenjük a krumpli tetejére. Nyomkodjuk meg, hogy jól keveredjen el a krumpli között. Szórjuk meg a reszelt sajttal, majd tegyük a sütőbe.
Addig hagyjuk, míg jól megpirul a sajt is, vagyis kb. 45 percig.
A lencsét folyó víz alatt egy szűrőben leöblítjük, majd egy lábasba tesszük, és annyi vízzel, hogy 2 ujjnyira ellepje egy kis sóval és a babérlevéllel feltesszük főni. Kb. 20 perc...
Elkészítési idő:A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tojásokat felverjük a tejföllel és a sóval. A jénai tálat kevés zsiradékkal kikenjük, 3 szelet kenyeret megmártunk a tojásos tejfölben és a jénai...
Elkészítési idő:Tarhonyát olajon pirittom .dupla adag vizet öntök rá.sózom es fedö alatt takarékon puhára fözöm. A húst pőrköltnek elkészitem .végén össze keverem a tarhonyával.
Elkészítési idő: 1 óra