sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor
barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 4 gr sütőpor, 1 ek olaj, 1 ek tej.
Krém: 2 zacskó csoki pudingport felfőzök ½ liter tejjel és 4-5 ek kr. cukorral.
20 dkg teavajat, 10 dkg sütövajat, 15 dkg porcukrot
sütök két lapot 35x40 s. papírral kibélelt tepsiben
sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor
-barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 4 gr sütőpor, 1 ek olaj, 1 ek tej.
Mikor megsültek a lapok még langyosan összetekerem a papírral együtt és még
nedves konyharuhába rakva jól össze tekerem.
Ha már kihűltek a lapok leszedem róluk a s. papírt s megkenem krémmel.
Krém: 2 zacskó csoki pudingport felfőzök ½ liter tejjel és 4-5 ek kr. cukorral. Lehűtöm a pudingot de nem teljesen, legyen egy kicsit langyos mert tapasztalatom szerint így jobban beveszi a vaj a pudingot és szép sima lesz,,,nem lesz csomós.
-20 dkg teavajat, 10 dkg sütővajat, 15 dkg porcukrot habosra keverek és kicsinyenként hozzá dolgozom a pudingot.
-Barna lapot megkenem krémmel, rá teszem a sárga lapot, azt is megkenem krémmel és a két tésztát szorosan össze tekerem, egy kis krémmel bekenem a kész tekercseket, majd bele csavarom sütőpapírba és berakom a hűtőbe dermedni.
Csokival díszítem és lehet metélni.
A másik tekercs ugyan ilyen csak ott megcserélem a tésztákat, alsó a sárga, majd a kakaós,,,jó étvágyat kívánok!
u.i. Szép nagy tekercs szeletek lesznek.
Blundel tészta készítése: A blundell tészta elkészítése megegyezik a "sajtos rúd blundell tésztából" receptemben található leírással. Lekváros táska készítése: Az elkészült té...
Elkészítési idő: 80perc Nehézség: KözepesA vajat a cukorral, vaníliás cukorral, tojásokkal, rummal, sóval, liszttel, sütőporral és a tejjel jól elkeverjük. A tésztába óvatosan belekeverjük a mazsolát és a sárgabarackot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz első réteg hozzávalóit összegyúrjuk és egy tepsibe (28x36 cm) nyomkodjuk. A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszre kenjük. Erre jön a két felvert p...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KözepesAz aszalt gyümölcsöket és a mandulát (vagy diót) bedobjuk az aprítóba és hagyjuk, hogy jól összeaprítva (3perc). A banánokat villával pépesre törjük, majd beledolgozzuk először a k...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű