sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor
barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 4 gr sütőpor, 1 ek olaj, 1 ek tej.
Krém: 2 zacskó csoki pudingport felfőzök ½ liter tejjel és 4-5 ek kr. cukorral.
20 dkg teavajat, 10 dkg sütövajat, 15 dkg porcukrot
sütök két lapot 35x40 s. papírral kibélelt tepsiben
sárga lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 8 dkg finom liszt, 4 gr sütőpor
-barna lap: 4 tojás, 8 dkg porcukor, 6 dkg liszt, 2 dkg kakaópor, 4 gr sütőpor, 1 ek olaj, 1 ek tej.
Mikor megsültek a lapok még langyosan összetekerem a papírral együtt és még
nedves konyharuhába rakva jól össze tekerem.
Ha már kihűltek a lapok leszedem róluk a s. papírt s megkenem krémmel.
Krém: 2 zacskó csoki pudingport felfőzök ½ liter tejjel és 4-5 ek kr. cukorral. Lehűtöm a pudingot de nem teljesen, legyen egy kicsit langyos mert tapasztalatom szerint így jobban beveszi a vaj a pudingot és szép sima lesz,,,nem lesz csomós.
-20 dkg teavajat, 10 dkg sütővajat, 15 dkg porcukrot habosra keverek és kicsinyenként hozzá dolgozom a pudingot.
-Barna lapot megkenem krémmel, rá teszem a sárga lapot, azt is megkenem krémmel és a két tésztát szorosan össze tekerem, egy kis krémmel bekenem a kész tekercseket, majd bele csavarom sütőpapírba és berakom a hűtőbe dermedni.
Csokival díszítem és lehet metélni.
A másik tekercs ugyan ilyen csak ott megcserélem a tésztákat, alsó a sárga, majd a kakaós,,,jó étvágyat kívánok!
u.i. Szép nagy tekercs szeletek lesznek.
A szilvát magozás után megszórom fahéjjal és kristálycukorral, addig áll, míg a tésztát kikeverem. A cukrot, a margarinnal jól kikeverem, hozzáadom egyenként a tojásokat, majd a s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 6 tojást felütöttem, és a 6 evőkanál cukorral habbá vertem. Én nem szoktam külön venni a fehérjét és a sárgáját, és működik: kemény habbá verődik így is. A habba óvatosan beleke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A sütőtököt feldaraboljuk, letakarjuk alufóliával és 200 fokon megsütjük. 2. A sütőtökről eltávolítjuk a héját és 30 dkg-ot félreteszünk belőle. 3. A lisztbe beleszórjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűpici golyókat gyúrunk belőle és lelapítjuk őket. 175°C-on 10 perc??
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű