Hv.: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1,25 dl langyos víz, 2,5 dl étolaj, 38 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 ek. kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét. A tésztát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport.
Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát. A forma közepére teszünk 2 kanál fehér tésztát, de nem kenjük el. A tészta közepére teszünk 2 ek. barna tésztát és ezt addig folytatjuk váltakozva, amíg a tészták el nem fogynak. Arra ügyeljünk, hogy mindig középre rakjuk a következő réteget, magától fog elterülni, attól lesz ilyen szép csíkos.
Ugyanúgy sütjük, mint más piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejére tehetünk bármilyen mázat, krémet, esetleg keresztben el is vághatjuk és megtölthetjük.
A piskótát a recept szerint megsütjük, majd ahogy kihűlt 4 lapba vágjuk. A tej 90%-át a cukorral feltesszük melegedni. A maradék 10%-ban elkeverjük a pudingport. Ahogy a tejb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kikevert öntetre ráöntjük a forró csokistejet és felfőzzük, levesszük a tűzről és belekeverjük a zselatint. Ha kihűlt hozzákeverünk 2,5 dl felvert habtejszínt kevés rumot. Egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tésztához a vajat vagy margarint cukorral, vaníliás cukorral és a tojássárgával habosra keverjük. A masszához hozzákeverjük a megpuhított csokoládét. A sütőporral elkevert lis...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű