Hv.: 5 tojás, 25 dkg porcukor, 1 vaníliás cukor, 1,25 dl langyos víz, 2,5 dl étolaj, 38 dkg liszt, 1 sütőpor, 2 ek. kakaópor
A tojások sárgáját a cukorral, vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Kanalanként hozzáadagoljuk a vizet és az olajat, közben keverjük. A sütőporral elkevert lisztet is belekeverjük, majd óvatosan a felvert tojásfehérjét. A tésztát elfelezzük és az egyik felébe beleforgatjuk a kakaóport.
Sütőpapírral kibélelünk egy 26 cm-es tortaformát. A forma közepére teszünk 2 kanál fehér tésztát, de nem kenjük el. A tészta közepére teszünk 2 ek. barna tésztát és ezt addig folytatjuk váltakozva, amíg a tészták el nem fogynak. Arra ügyeljünk, hogy mindig középre rakjuk a következő réteget, magától fog elterülni, attól lesz ilyen szép csíkos.
Ugyanúgy sütjük, mint más piskótát. Tűpróbával ellenőrizzük.
Tetejére tehetünk bármilyen mázat, krémet, esetleg keresztben el is vághatjuk és megtölthetjük.
A DARÁLT KEKSZET ÖSSZEKEVERJÜK AZ OLVASZTOTT VAJJAL ÉS BELENYOMKODJUK A TORTAFORMÁBA ÉS 160 FOKON ELŐSÜTJÜK 10 PERCIG.mIG HÜL,ÖSSZEÁLLITJUK A KRÉMET.mINDENT ÖSSZEKEVERÜNK,VISZONT...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgákat a cukorral, és apránként hozzáadva a 12 kanál vizet, habosra keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. A lisztet a szódabikarbónával összekeverjük, és felváltva a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük a brownie-alapot: Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. A csokit megolvasztjuk és félretesszük. A puha vajat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk a tojást és végül...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA mandulaszemeket aprítógépben finomra őröljük először magában, majd a kókuszreszelékkel, a beáztatott mazsolával, és egy evőkanál kakaóval. Egy tortaforma aljára szépen nyomkodva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű