2 tojás,
2 ek útifű maghéj,
1 dl víz,
só vagy amit akarsz,
aztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá.
smile hangulatjel
Reggelire, vacsorára vagy akár útravalónak is tökéletes választás.
Az élesztőt feloldom a langyos vízben, nem futtatom fel. Az olívabogyó kivételével mindent tálba teszek és közepesen kemény tésztát dagasztok. A végén belegyúrom az olívát apró dar...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1,5 kiló krumplit megfőzök sós vízben. Mikor puha leöntöm a vizet és átnyomom krumplinyomón /ha v.kinek nincs lereszelheti apró reszelőn/. Hagyom teljesen kihűlni, majd teszek a kr...
Elkészítési idő: 30-35 perc Nehézség: KönnyűMeleg vízből, mézből és az élesztőből kovászt készítünk. Ha a kovász kész, hozzáadjuk a lisztet, olajat, sót és a fokhagymaport. Először villával átdolgozzuk, majd a kezünkkel si...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz eredeti recepten csak annyit változtattam, hogy az útifűmaghéj helyett, útifűmaghéj lisztet használtam, ami nem egyenlő a darált útifűmaghéjjal! Dupla adagot készítettem, mivel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes