Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej,
60 g porcukor,
25 g friss élesztő,
40 dkg liszt,
60 g olvasztott vaj,
2 db tojás + 1 tojás a kenéshez,
csipet só,
ízlés szerint citromhéj és/vagy szerecsendió

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben a cukorral elkeverjük. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk, majd duplájára kelesztjük (kb. fél óra). A tésztát osszuk 6 részre és készítsünk belőlük fonott kalácsot (Én 6-os fonással csináltam.), majd újabb 20 percig pihentessük a tepsiben letakar konyharuha alatt. Végül kenjük be a tetejét tojássárgával. Előmelegített 190 fokos sütőben 5 percig süssük, majd 160 fokon még 40 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha félig kakaósan szeretnéd, a feléhez keverj egy púpozott evőkanál kakaóport és jól dolgozd ki!

Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kakaós narancsos briós (Szabi)
Kakaós narancsos briós (Szabi)

A tejbe morzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojássárgákat, a kakaóporral kikevert lisztet és a sót, majd közepes fokozaton megdagasztatjuk a dagasztó géppel. Az utolsó p...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézeskalács
Mézeskalács

1. A lisztet, a porcukrot, a fűszert és a szódabikarbónát egy nagy tálban összekeverjük. 2. Ezután hozzáadjuk az enyhén megolvasztott margarint. Nálam ez úgy nézett ki, hogy mikró...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kalács
kalács

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=439228479827260&set=pcb.795073374013221&type=3&theater

Elkészítési idő: 2
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Brióskoszorú
Brióskoszorú

Mérjük ki és készítsük elő a hozzávalókat. Az élesztőt morzsoljuk össze és keverjük el egy csészében a langyos tejjel és 1 tk cukorral. A maradék cukrot, vaníliacukrot, puha (!) va...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk