Családireceptkönyv.hu

Fonott kalács


Írta:

Elk. idő: 2 óra
Adag: 4
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 dl tej,
60 g porcukor,
25 g friss élesztő,
40 dkg liszt,
60 g olvasztott vaj,
2 db tojás + 1 tojás a kenéshez,
csipet só,
ízlés szerint citromhéj és/vagy szerecsendió

Elkészítés:


Az élesztőt langyos tejben a cukorral elkeverjük. A többi hozzávalóval alaposan kidolgozzuk, majd duplájára kelesztjük (kb. fél óra). A tésztát osszuk 6 részre és készítsünk belőlük fonott kalácsot (Én 6-os fonással csináltam.), majd újabb 20 percig pihentessük a tepsiben letakar konyharuha alatt. Végül kenjük be a tetejét tojássárgával. Előmelegített 190 fokos sütőben 5 percig süssük, majd 160 fokon még 40 percig.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha félig kakaósan szeretnéd, a feléhez keverj egy púpozott evőkanál kakaóport és jól dolgozd ki!

Fonott kalács

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Kalácsok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Angéla
10 perces kuglóf
10 perces kuglóf

Mindent egybe keverek kivéve a kakaót!A tészta felét a formába öntöm a másik felébe belekeverem a kakaót!180 fok kb 20 perc!

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Aranygaluska
Aranygaluska

A liszt közepébe öntöm a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt, a maradék langyos tejet, a csipet sót, a felolvasztott vajat és a 2 tojás sárgáját is hozzáadom. Amikor duplá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csörögefánk
Csörögefánk

A február és a farsang bizony nem telhet el fánk nélkül! A fánkok közül egy méltán népszerű ínyencség, a csörögefánk, másik nevén - alakja miatt - forgácsfánk. Kiváló recept!

Elkészítési idő: 55 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk