4 tojás,
18 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
14 dkg cukor,
fél citrom leve és reszelt héj,
1 dl olaj, 1 dl víz,
1 csomag sütőpor, csipet só,
2 evőkanál kakaópor.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Sárgáját cukorral habosra keverjük és kakaó kivételével megy hozzá a többi hozzávaló végül a tojásfehérjehab óvatosan. Formába öntjük a massza 2/3-át és a maradékhoz keverjük a kakaóport amit rákanalazunk a vaníliás tetejére. 180 fokon sütjük 20 percig.
Kandírozott gyümölcs, Csokoládé darabok, aszalt gyümölcsök is kerülhet a tésztába!
Fehér csokimáz került a tetejére!
A töltelékhez ledaráljuk a sonkát, adunk hozzá kevés tejfölt, mustárt, sót, borsot, finomra aprított hagymát, reszelt sajtot. A dagasztógép táljába készítjük az összes hozzával...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 250 g vajat a mélyhűtőbe teszem. Langyos tejben elkeverek 1 teáskanál kristálycukrot, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni. Kimérem és átszitálom a lisztet. Elkeverem b...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatom. Minden más hozzávaló is langyos legyen. Két részletben dolgozom a tésztával, a hozzávalókat elfelezve! Az egyik feléből kiveszek...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: Közepes