4 tojás,
18 dkg liszt,
1 csomag vaníliás cukor,
14 dkg cukor,
fél citrom leve és reszelt héj,
1 dl olaj, 1 dl víz,
1 csomag sütőpor, csipet só,
2 evőkanál kakaópor.
Tojásfehérjét kemény habbá verjük. Sárgáját cukorral habosra keverjük és kakaó kivételével megy hozzá a többi hozzávaló végül a tojásfehérjehab óvatosan. Formába öntjük a massza 2/3-át és a maradékhoz keverjük a kakaóport amit rákanalazunk a vaníliás tetejére. 180 fokon sütjük 20 percig.
Kandírozott gyümölcs, Csokoládé darabok, aszalt gyümölcsök is kerülhet a tésztába!
Fehér csokimáz került a tetejére!
Az élesztőt kis tejjel és pici cukorral felfuttatjuk, majd a lisztből a vajból és a többi hozzávalókból egy jól dagasztható tésztát gyúrunk. Annyi tejet tegyünk hozzá, amennyit fel...
Elkészítési idő:Dagasztás, kelesztés után a fonás következik saját belátásunk szerint fomázunk/lehet 3-as,4-es,6-os fonás/Fonás után 2x lekenjük az egész tojással,hogy szép fényes legyen.Közben 2x...
Elkészítési idő:Az élesztőt langyos, cukros tejben felfuttatjuk. - A liszttel összekeverjük a cukrot, az étolajat.+tojásfehérjét Hozzáadjuk a megkelt élesztőt és a többi tejjel jól kidagasztjuk....
Elkészítési idő: 60 perc