50 dkg finomliszt
20 g friss élesztő
2.5 dl tej
3 evőkanál cukor
50 g olvasztott vaj
1 citrom lereszelt héja
1 vaníliás cukor
2 tojás sárgája
Egy mokkás kanál só (5 g)
1 egész tojás felverve, lekenni a tetejét.
A lisztet tálba szitáljuk, belemorzsoljuk az élesztőt, ráöntünk 1 dl langyos cukros tejet és hagyjuk felfutni, körülbelül 10 perc.
Miután az élesztő felfutott, a többi hozzávalóval alaposan kidagasztjuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. Letakarva kétszeresére kelesztjük. Kelés idő lejártával kitesszük enyhén lisztezett munkalapra, finoman átgyúrjuk, majd 5 egyenlő részre vágjuk. Egyenként kisodorjuk, majd összefonjuk.
Ezután tepsire helyezzük, lekenjük felvert tojással, hagyjuk a tepsiben kelni, amíg láthatóan megnövekedik, ekkor újra lekenjük
tojással és 180 fokra előmelegített sütőben szép arany barnára, megsütjük. 20- 25 perc alatt megsül
A lisztet és tejet fellangyosítjuk.Az élesztőt a cukor felével elkeverjük,mikor elfolyósodik kevés langyos tejjel és liszttel kovászt készítünk.Ha duplájára nő hozzáadjuk a többi l...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesEgy kevés tejet felmelegítünk és leáztatjuk benne a 20 édesítő tablettát, míg fel nem oldódnak. A többi tejet, 1 ek. cukorral felmelegítjük és beletesszük az élesztőt, hogy megkel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt egy kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. A lisztet egy tálba szitáljuk, bele keverjük a sót és a cukrot, a tojásokat,bele reszeljük a citrom héját, sütőtököt...
Elkészítési idő: 3 Nehézség: NehézA TangZhonghoz először felmelegitjük a tejet,hozzákeverjük a lisztet,pudingszerű állagot kell kapnunk,hagyjuk kihülni. Öszzekeverjük a fentieket a tészta többi hozzávalóival,kivév...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes