200 ml meleg víz
1/2 élesztő
1 teáskanál cukor
2 evőkanál olívaolaj
350 g liszt
2 evőkanál puha vaj
4 gerezd fokhagyma
100 g sajt
bors
só
Előbb elkészítjük a pizza tésztát a szokásos módón. Az élesztőt és a cukrot meleg vízbe tesszük és felfutatjuk. 250 g lisztet egy tálba teszünk, hozzáadjuk a felfutatott élesztőt, a sót és közben fokozatosan megkeverjük. Végül hozzáadjuk az olívaolajt is és addig keverjük, amíg összeáll a tészta és elválik a tál oldalától. Miután összeállt a tészta 10 percig dagasztjuk, majd egy órát meleg helyen konyharuhával letakarva pihentetjük.
Közben elkésztjük a pizza feltétjét. Lereszeljük a fokhagymát és a sajtot (vagy sajtokat, amennyiben több félét használunk fel), majd alaposan összekeverjük a vajjal. Miután a tészta megkelt, még egyszer alaposan átgyúrjuk és kettévágjuk. Amennyiben mindkét adag tésztát elkészítjük, úgy még egyszer el kell készítenünk a pizza feltétet is. Ha azonban egy későbbi időpontban szeretnénk elkészíteni ismét a sajtos fokhagymás hamis pizzát, betehetjük a fagyasztóba, és amikor szükséges kifagyasszuk.
A tésztát kinyújtjuk vékonyra és megkenjük a feltéttel, szórunk rá sót és borsot ízlés szerint, majd 20 percig az előmelegített sütőben sütjük.
Az asztalra terítünk egy tepsi méretű műanyag fóliát, a tetejére helyezzük a sajtkrémet. Egy másik fóliával befedjük, és nyújtófával négyzet alakra, kb. 6 mm vastagra nyújtjuk. A f...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel.Szedd szét a karikákat.Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. Keverd telje...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tojást jól összedolgozunk a paradicsompürével, a zsemlemorzsával, sóval, a fokhagymával, és kb. 15 percig pihentetjük. Mikor jól megduzzadt a morzsa, lepény alakúra formázzuk...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: NehézA gyökérféléket, a sárgarépát, petrezselymet, paszternákot, céklarépát, cukorrépát, stb. pincében és homokban tárolhatjuk. (Vermelés: http://www.edenkert.hu/novenydoktor/aktualis-n...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz