- O.5 kg liszt,
- 2 dkg friss élesztő vagy egy csomag porélesztő,
- 1 dl tej,
- 1 t.k.cukor,
- 1t.k.só,
- kb 3.5 dl kefír,
- kis olaj a formázáshoz,
- bő olaj a sütéshez,
Felfuttattam az élesztőt 1 dl langyos tejben.
A hozzávalókat egy nagy tálban összekeverem, átgyúrom és meg helyen lefedve kelesztem.
Miután megkelt a tészta, gombócokat formázok belőle és ismét lefedve még 10-15 percet kelesztem.
Végezetül nagyjából kör alakúra nyújtom és forró olajban mindkét oldalát szép pirosra sütöm.
Ebből a mennyiségből 6 db sütöttem ki.
Ami még nagyon fontos, hogy csak kiváló minőségű olajakat szabad felhasználni, a bolti keverékeknél sokkal jobb, ha mi magunk állítjuk össze a masszázsolajat. (Innen érdemes besze...
Elkészítési idő:Az alaphoz egyszerű piskótát sütöttem, most mandulával és gesztenyeliszttel. Minden piskótát így szoktam sütni, a hagyományosat is, nem választom szét a tojásokat. Az egész tojáso...
Elkészítési idő:A burgonyákat megpucoljuk és egészben megfőzzük, majd amikor megfőtt, félbevágjuk. A közepét kikaparjuk, a közepe maradjon vastagabb, hogy megtartsa a tölteléket. A darált húsbó...
Elkészítési idő: