6 tojás
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
5 evőkanál liszt
5 evőkanál cukor
1 teáskanál sütőpor
1 dl főtt fekete kávé
A krémhez:
4 dl tej
1 tojássárgája
8 evőkanál cukor
4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
4 evőkanál liszt
30 dkg vaj
tetejére:
22 dkg tejcsokoládé
fél evőkanál vaj
A tojások fehérjéből a cukor felével kemény habot verünk. A tojások sárgáját a cukor másik felével habosra keverjük és a tojáshabhoz adjuk. A lisztet a kakaóporral és a sütőporral összekeverjük, majd a habhoz adjuk. Összekeverjük, majd sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. 180 fokos sütőben nagyjából 40 perc alatt megsütjük. Közben megcsináljuk a krémet. A vajat a cukor felével kikeverjük, majd a kakaóport is hozzáadjuk. A tejet, a lisztet, a tojássárgáját és a cukor másik felét kikeverjük, majd lassú tűzön folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű krém lesz belőle. Majd kihűtjük és a vajkrémmel összekeverjük. A megsült, kihűtött piskótát háromba vágjuk és belocsoljuk a kávéval, majd megkenjük a krémmel. A csokoládét felolvasztjuk, hozzáadjuk a vajat és bevonjuk vele. Lehűtve szeleteljük.
Egy kisebb tepsit kibélelünk 2 lap rétestésztával, meglocsoljuk olvasztott margarinnal. A tojásokat felverjük, összekeverjük a túróval, a tejföl felével, a margarin felével, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csokoládét felkockázzuk, tálba tesszük, és mikróban vagy gőz felett felolvasztjuk. A cukkinit meghámozzuk, finomra lereszeljük, 20 dkg-ot a levével együtt félreteszünk. A t...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a zabpelyhet, xilitet, kakaóport, rumaromát, 2-3 evőkanál kókuszreszeléket és annyi tejet, hogy formázható masszát kapjunk. Alaposan összegyúrjuk, majd...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű