menu

Családireceptkönyv.hu

Dalmát krémes


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tészta :
- 4 tojásfehérje
- 10 dkg porcukor
- 10 dkg darált dió
- 6 dkg liszt
- 1 mk sütőpor
- 1 csipet só
Tetejére :
- 3 - 4 dkg rumban ázott mazsola
- egy marék durvára vágott dió
Krém :
- 2 , 5 dkg vaníliás pudingpor
- 2 ek cukor
- 2 dl tej
- 2 , 5 dl tejszín

Elkészítés:


A sütőt előmelegítjük 180 °C - ra, egy nagyobb, kb 25 x 40 cm - es tepsi aljára sütőpapírt fektetünk.
A tojásfehérjét a csipet sóval elkezdjük habbá verni. Amikor már félig felverődött kisebb adagokban hozzáadjuk a cukrot és kemény habbá verjük. A lisztet, diót és a sütőport egymással elvegyítjük és lazán a tojáshabba forgatjuk. A masszát a tepsibe simítjuk, a tetejét megszórjuk dióval és mazsolával, majd 15 perc alatt megsütjük.
A pudingot megfőzzük a cukros tejben és kihűtjük. A tejszínt habbá verjük, majd 3 evőkanálnyit a pudinghoz adunk, kézi habverővel fellazítjuk, ezután lazán összeforgatjuk a többi tejszínhabbal.
A tésztát két egyenlő részre vágjuk és betöltjük a krémmel. Pár óra hűtés után szeleteljük.

Dalmát krémes

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csoda finom habos süti
Csoda finom habos süti

a tojásokat szétválasztjuk -a fehérjét felverjük a 20 dkg cukorral .,,,kemény habbá -lassan beleforgatjuk a tojások sárgáját -az olajat + liszt +sütőpor + darált dió keverékét...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Gofri
Gofri

Lisztet egy tálba szitáljuk át (kihagyható). Tegyük bele a tojások sárgáját, az olajat, a cukrot, a sót, a sütőport. Keverjük össze, adjuk hozzá a vizet, majd keverjük simára. Tojá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ruman Imre
Meggyes-habos linzer
Meggyes-habos linzer

Először a lisztet elkeverjük a sütőporral,száraz anyagokkal, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját, a többi alapanyagot, és összegyúrjuk Lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd nagyobb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dobos Anna
Madártej
Madártej

A tojásokat szétválasztjuk fehérjére és sárgájára. A vanília rúd kikapart belsejével (én a rudat is bele szoktam dobni, hogy még abból is belefőjön a vanília íz) és a cukor nagy ré...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk