Tészta: 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál liszt, 15 dkg darált dió
20 dkg cukor, 7 db tojásfehérje
Krém: 2 csomag habfixáló, 0,5 l tejszín. kocka alakú háztartási keksz szükség szerint, rum ízlés szerint, kávé ízlés szerint, 10 dkg tejcsokoládé, 25 dkg porcukor. 25 dkg Rama, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding,
7 db tojássárgája, csokireszelék
A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával.
A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém.
A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.
A kefíres pohár a mérce. A hozzávalókat jól összekeverem, kizsírozott, lisztezett tepsibe teszem, megszórom bármilyen gyümölccsel. 160 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm...
Elkészítési idő:A cukrot és a tojásokat verjük fehéredésig. Ezután adjuk hozzá a tejeskávét, az olajat és a kakaót, majd keverjük össze a sütőporral elkevert liszttel. Egy kivajazott tepsibe beleö...
Elkészítési idő:Először a főzött krémet kell megcsinálni. Egy lábosba teszem az 5 dl tejet és a 4 púpos evőkanál lisztet. Kicsi lángon melegítem, habverővel kevergetve pudingosra összefőzöm, majd...
Elkészítési idő: 1 óraA lisztet szitáld egy tálba, keverd hozzá a szódabikarbónát, a fahéjat és a sót. A kezeletlen narancs héját, mielőtt félbevágod, reszeld le óvatosan, és keverd a száraz összetevőkh...
Elkészítési idő: