Családireceptkönyv.hu

Háromszoros élvezet


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


Tészta: 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál liszt, 15 dkg darált dió
20 dkg cukor, 7 db tojásfehérje
Krém: 2 csomag habfixáló, 0,5 l tejszín. kocka alakú háztartási keksz szükség szerint, rum ízlés szerint, kávé ízlés szerint, 10 dkg tejcsokoládé, 25 dkg porcukor. 25 dkg Rama, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding,
7 db tojássárgája, csokireszelék

Elkészítés:


A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával.
A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém.
A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.

Háromszoros élvezet

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Klára
Pillecukor
Pillecukor

Elkészítés: Odakészítjük a keverőtálba a zselatint a vízzel. 8g étkezési zselatin + 3 evőkanál víz egy nagyobb keverőtálba Egy kisebb fazékban felteszünk főni a 15 dkg kristálycu...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Zürichi Kenyér
Zürichi Kenyér

A tésztát kenyérsütőgéppel szoktam bedagasztatni. Könnyű, kissé tapadós tészta lesz, remek vele dolgozni. Kelesztő tálba teszem a dagasztás végén, hagyom duplájára kelni. Félidőbe...

Elkészítési idő: 3
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Nagy
Fitness almás-mákos recept
Fitness almás-mákos recept

Az almákat lereszeljük, megszórjuk fahéjjal és 2 tk édesítőszerrel, állni hagyjuk. A tojásokat kézi habverővel kicsit felverjük, hozzáadunk az 1 tk édesítőszert. Ledaráljuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű
Almás habos sütés nélküli finomság – az íz ami lenyű

A kekszet ledaráljuk, a vajjal és a cukorral összekavarjuk. papírral bélelt sütőbe tesszük és 180 fokos sütőben 10 percet sütjük. Minél kisebb tepsit használunk, annál magasabb les...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk