Tészta: 1 csomag sütőpor, 4 evőkanál liszt, 15 dkg darált dió
20 dkg cukor, 7 db tojásfehérje
Krém: 2 csomag habfixáló, 0,5 l tejszín. kocka alakú háztartási keksz szükség szerint, rum ízlés szerint, kávé ízlés szerint, 10 dkg tejcsokoládé, 25 dkg porcukor. 25 dkg Rama, 6 dl tej, 2 csomag vaníliás puding,
7 db tojássárgája, csokireszelék
A tojásfehérjét habbá verjük, és belekeverjük a többi hozzávalót. Sütőpapírral bélelt tepsiben megsütjük a piskótához hasonlóan.
A krémhez a tojássárgát a pudinggal és a tejjel sűrűre főzzük, ha kihűlt összekeverjük a porcukorral habosított Ramával.
A krém felébe belekeverjük a felolvasztott tejcsokit. A kekszet rummal ízesített kávéba áztatjuk.
Az összeállításnál a sorrend: tészta, vaníliás krém, rumos-kávés keksz, tejcsokis krém.
A tetejére tesszük a tejszínhabot, és étcsokit reszelünk rá. Hűtőben dermesztjük egy kicsit, és vízbe mártott késsel szeleteljük.
1. A sütőporos lisztben szétmorzsoljuk a margarint, majd hozzáadjuk a többi alapanyagot és lágy tésztává gyúrjuk. Gyúródeszkán kb. fél cm vastagra nyújtjuk, majd áttesszük a sütőpa...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet összekeverjük a porcukorral, margarinnal és a tejjel. A masszát kétfelé vesszük. Az egyik felébe keverjük a kakaóport és a rum aromát. A másik felébe pedig a mandula arom...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű