Családireceptkönyv.hu

Fokhagymás csirkecomb


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 csirkecomb (alsó, felső)
6 gerezd fokhagyma
50 dkg burgonya
4 sárgarépa
rozmaring
1 teáskanál reszelt gyömbér
só, bors
olaj

Elkészítés:


A húst megmossuk, kettőbe vágjuk, hogy külön legyen az alsó- felső része. A zúzott fokhagymát és a gyömbért 0,5 dl olajba keverjük és rákenjük a húsokra, fűszerezzük. A zöldségeket meghámozzuk, felszeleteljük és kiolajozott tepsibe tesszük, megszórjuk a fűszerekkel és összekavarjuk, hogy mindenhova jusson belőle. A húsokat ráfektetjük és pár csepp olajat eloszlatunk rajtuk. Egy dl vizet öntünk rá és letakarjuk alufóliával, 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük, majd levesszük a fóliát, megforgatjuk a húsokat és nagyjából 40 perc alatt készre sütjük.

Fokhagymás csirkecomb

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Imre
Zöldséges rizses csirke
Zöldséges rizses csirke

1. A húst megmossuk, és feldaraboljuk, a zöldségeket alaposan megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. 2. Kevés olívaolajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott vöröshagymát, és hozzá...

Elkészítési idő: 1óra 30perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell
Tejfölben pácolt fokhagymás csirkemell

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Csirkemell - Kínai omlós csirkemell
Csirkemell - Kínai omlós csirkemell

1. Felcsíkozzuk a húst és ráfacsarunk kevés citromlevet, megsózzuk. 2. A sütőporral és a sóval elkeverjük a lisztet, egy mély tányérba tesszük, és hozzáöntünk ásványvizet, elkev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: ALICA
Csípős-joghurtos csirkeszárny
Csípős-joghurtos csirkeszárny

A megtisztított csirke szárnyakat a porcoknál elvágjuk. A szárny középső és comb részét megsózzuk. A pác hozzávalóit összekeverjük, hozzáadjuk a darabokra vágott zellerszárat és be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk