menu

Családireceptkönyv.hu

Japán sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 tojás,
120 gramm fehér csokoládé,
120 gramm krémsajt.

Elkészítés:


a tojások fehérjét válasszuk szét a sárgájától, majd azt a tálat, amelyikben a fehérjék vannak tegyük be a hűtőbe. A csokoládét tördeljük darabokra, majd vízgőz felett olvasszuk meg. Ezután adagoljuk hozzá a krémsajtot, addig kevergessük, míg csomómentes lesz.

A tojások fehérjét verjük kemény habbá. A csokoládés masszába keverjük bele a tojássárgákat, és a habbá vert fehérjéket. A masszát tegyük egy sütőpapírral bélelt formába, majd állítsuk egy meleg vízzel töltött tepsibe.

Toljuk be az előmelegített sütőbe, és süssük három szakaszban. Az első 15 percben 170 fokon, a következő 15 percben 160 fokon, majd az utolsó negyedórában állítsuk le a sütőt, de hagyjuk benne a süteményt.

Tálalás előtt a kihűlt desszertet megszórhatjuk porcukorral, de adhatunk mellé áfonyadzsemet is.

Japán sajttorta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
477. Csokoládékrém öt féle
477. Csokoládékrém öt féle

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Habtekercs
Habtekercs

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Őszibarack szelet
Őszibarack szelet

A tojássárgáját a porcukorral, az olajjal, a vízzel habosra kavarjuk. Hozzáadjuk a sütőporral elkevert 25 dkg lisztet és a kakaóport. Ezt követően a felvert tojásfehérjével lazán ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Almás diós csokis süti
Almás diós csokis süti

A tojást a cukrokkal ,a reszelt almával kikeverjük. Jó 5 percig keverjük. A sütőport a liszttel,kávéval,dióval összekeverjük. Hozzá adjuk az előző masszához. Fakanállal szépen...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk