50 dkg liszt
8 dkg margarin
8 dkg porcukor
2 dkg élesztő
3 tojássárgája
3 dl tej
csipetnyi só
citromhéj
A fenti anyagokból kalácstésztát készítünk, ha megkelt, kinyújtjuk, fánk szaggatóval kiszaggatjuk, lekvárral töltjük, kiflikké formázzuk. A tetejét tejfölös tojássárgájával megkenjük, darabos dióval meghinthetjük, ezután tovább kelesztjük, majd sütjük. Sütése: előmelegített sütőben, 15 perc takaréklángon.
1. A krémet két részre osztjuk: az egyik felébe 2 evőkanál kakaót, a másik felébe 10 dkg zselécukrot aprítunk, és fél deci rumot teszünk. 2. Az alsó lapot megkenjük a barna kré...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Az epret megmossuk és felezzük. 2. A töltelék hozzávalót egy evőkanál búzadara kivételével kikeverjük. 3. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd két részre osztjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA körtéket meghámozom, félbevágom, magházát kiveszem. 1 liter vizet felforralok 4 kanál cukorral, a teafilterrel, a fahejjal, a vaniliával és félpuhára főzöm benne a körtéket, maj...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűNarancshéjas lereszelni, levéhez a vajat, cukrot. Forralni. Ha kihűlt hozzá a tojások, habosítani, újra forralni sűrűsödésig 12-15 perc
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű