Hozzávalók 25 X 10 cm-es püspökkenyér formához
2 tojás
18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
2,5 dl tejföl
1,2 dl olaj
25 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor (6 g)
A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A túrót átnyomom, hozzáadom a citromok reszelt héját és levét, a vaníliás cukrokat, ízlés szerint (hogy a végén kellemesen savanykás – édes legyen) cukrot, jól összekeverem, majd a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összegyúrom és félreteszem pihenni amíg a tölteléket elkészítem. A tejet a cukorral összemelegítem ,majd beleöntöm a mákot és a búzadarát és kevergetve 2-3 pe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA tojásárgáját fehéredésig kikeverjük a cukor felével és a sóval, majd apránként hozzáadjuk a tejet, sütőport, lisztet. Ezután belecsorgatjuk az olvasztott, de már nem forró vajat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A karamellhez a cukrot és vizet lábasba tesszük, kevergetés nélkül kis/közepes lángon forraljuk a cukor karamellizálásáig (kb. 30 perc). A tűzről lehúzva gyors mozdulatokkal be...
Elkészítési idő: 4-6 Nehézség: Közepes