menu

Családireceptkönyv.hu

Tejfölös, citromos sütemény


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók 25 X 10 cm-es püspökkenyér formához
2 tojás
18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
2,5 dl tejföl
1,2 dl olaj
25 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor (6 g)

Elkészítés:


A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele.

Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.

180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nugát házilag
Nugát házilag

A mogyorót szárazon megpirítjuk serpenyőben vagy sütőben, majd a héját ledörzsöljük. Hagyjuk kihűlni, majd apróra daráljuk. A csokit a vajjal gőz fölött összeolvasztjuk, majd hagy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Petra
Gofri
Gofri

A hozzávalókat turmixban összekeverjük, majd a tésztát gofrisütőben kisütjük.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Linzer
Linzer

A tészta hozzávalóit: liszt, sütőpor, margarin, porcukor, vaníliás cukor, tojás sárgája, reszelt citrom héja alaposan összedolgozzuk. Lisztezett felületen kb. 4 mm vastagra elnyúj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes gesztenyekrémes diós piskóta (Dia)
Meggyes gesztenyekrémes diós piskóta (Dia)

Egyszerű 6 tojásos piskótát készítünk, ehhez a tojások fehérjéit csipet sóval kemény habbá verjük, óvatosan hozzáadjuk a sárgákat, amit előzőleg kikeverünk az édesítővel, végül bel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk