Hozzávalók 25 X 10 cm-es püspökkenyér formához
2 tojás
18 dkg cukor
1 citrom reszelt héja és leve
1 evőkanál vaníliakivonat vagy 1 evőkanál vaníliás cukor
2,5 dl tejföl
1,2 dl olaj
25 dkg liszt
1/2 zacskó sütőpor (6 g)
A tojást a cukorral habosra verjük. A megmosott citrom héját lereszeljük, a levét kifacsarjuk, és a tésztához adjuk. A további hozzávalókat a felsorolás sorrendjében keverjük bele.
Sütőpapírral bélelt püspökkenyérformába öntjük, a formát néhányszor a konyhapulthoz ütögetjük, hogy a tésztában ne maradjon légbuborék.
180 fokos sütőben 40-45 perc alatt megsütjük. (Tűpróba!)
A tészta hozzávalóiból bekeverjük a piskótatésztát. A muffinsütőt kibéleljük papírokkal, és belekanalazzuk a tésztát. (kb. 18 kis muffin) Előmelegített sütőben me...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűZ múky, masla cukru, štipky prášku do pečiva a žĺtkov vymiesime cesto. Urobené cesto rozgúľame a vykrajujeme gombíky ako na kabát. Hneď kladieme na pomastený plech. Na každý gombíč...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet, az olajat, végül a sütőporral és kakaóval elkevert lisztet. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsire öntjük, majd 180 fokon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, majd kézzel gyúrjuk össze a masszát. (ízlés szerint több cukrot is adha...
Elkészítési idő: kb. 30 perc Nehézség: Közepes