menu

Családireceptkönyv.hu

Zucotto


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


a tésztához:

6 tojás sárgája
4 tojásfehérje
csipetnyi só
12 dkg cukor
12 dkg liszt
:
a krémhez:

6 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 tasak habfix
2 teáskanálnyi vaj

Elkészítés:


A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, majd elkezdjük habbá verni. Mikor már majdnem kemény hozzáadjuk a tojássárgáját is, majd a lisztet. Nagyobb méretű tepsibe tesszük, hogy „szétfolyjon” mert nincs szükségünk vastag tésztára. 180 fokon 15 percen át sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd háromszögekre vagdossuk, hogy ki tudjuk bélelni a kerek formát/tálat. A tálba alufóliát teszünk, hogy majd egyszerűen ki tudjuk venni a süteményt. Ezt követően szépen beleigazítjuk a háromszögekre vagdosott tészta darabokat. Az aljára is ez kerül majd, így azt tegyük félre. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a kakaóport, ha szükséges 1-2 evőkanál tejszínnel hígítjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a habfixet, majd a langyos olvasztott csokoládét is belekeverjük. Az egészet beletöltjük a piskótába. A krémet jól belenyomkodjuk, majd a maradék tészta háromszögeket rátesszük a tetejére. Szorosan egymáshoz kell illeszteni, ez lesz majd a torta alja, így nem folyhat ki a krém. A tetejét befedjük fóliával és egy fedőt teszünk rá, hogy lenyomja a süteményt. 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd a süteményt egy tálcára borítjuk és leszedjük róla a fóliát. Megszórjuk kakaóporral és már tálalhatjuk is.

Zucotto

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Kókuszos-kakaós süti sütés nélkül
Kókuszos-kakaós süti sütés nélkül

Felfőzöm a tejben a cukrot, lisztet, vaníliát Még melegen hozzáadom a margarint vagy vajat és a kókuszreszeléket Elfelezem At egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverek Hagyom...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Muffin- zabpehelyből
Muffin- zabpehelyből

10-15 percre 160-170 fokon.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Maradék kalács felhasználása
Maradék kalács felhasználása

1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar JOGHURTTORTA
JOGHURTTORTA

Elkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk