a tésztához:
6 tojás sárgája
4 tojásfehérje
csipetnyi só
12 dkg cukor
12 dkg liszt
:
a krémhez:
6 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 tasak habfix
2 teáskanálnyi vaj
A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, majd elkezdjük habbá verni. Mikor már majdnem kemény hozzáadjuk a tojássárgáját is, majd a lisztet. Nagyobb méretű tepsibe tesszük, hogy „szétfolyjon” mert nincs szükségünk vastag tésztára. 180 fokon 15 percen át sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd háromszögekre vagdossuk, hogy ki tudjuk bélelni a kerek formát/tálat. A tálba alufóliát teszünk, hogy majd egyszerűen ki tudjuk venni a süteményt. Ezt követően szépen beleigazítjuk a háromszögekre vagdosott tészta darabokat. Az aljára is ez kerül majd, így azt tegyük félre. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a kakaóport, ha szükséges 1-2 evőkanál tejszínnel hígítjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a habfixet, majd a langyos olvasztott csokoládét is belekeverjük. Az egészet beletöltjük a piskótába. A krémet jól belenyomkodjuk, majd a maradék tészta háromszögeket rátesszük a tetejére. Szorosan egymáshoz kell illeszteni, ez lesz majd a torta alja, így nem folyhat ki a krém. A tetejét befedjük fóliával és egy fedőt teszünk rá, hogy lenyomja a süteményt. 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd a süteményt egy tálcára borítjuk és leszedjük róla a fóliát. Megszórjuk kakaóporral és már tálalhatjuk is.
A tésztához a tojásokat kikeverem a porcukorral, a többi hozzávalóval, végül a sütőporral elkevert lisztet beleszitálom, összekeverem. Sütőpapírral bélelt 20×30 cm-es tepsibe simí...
Elkészítési idő: 1 óra+A “tészta” hozzávalóit aprítógépbe tesszük és alaposan összekeverjük. A tejet lassan adagoljuk, attól függően, hogy mennyit vesz fel. A végén egy jól gyúrható, nyújtható masszát...
Elkészítési idő:1. A kosárka hozzávalóit összedolgozzuk, majd formákba nyomkodjuk, és előmelegített sütőben, kb. 25 perc alatt 170-180°C-on világosra sütjük. 2. Félretesszük, hogy kihűljön....
Elkészítési idő:A formákat kend ki vajjal. A csokit a vajjal vízgőz felett olvaszd meg. A tojásokat a porcukorral keverd habosra, majd add hozzá a lisztet es keverd tovabb mixerrel. Végül mehet be...
Elkészítési idő: