a tésztához:
6 tojás sárgája
4 tojásfehérje
csipetnyi só
12 dkg cukor
12 dkg liszt
:
a krémhez:
6 dl habtejszín
10 dkg étcsokoládé
1 evőkanál cukrozatlan kakaópor
2 evőkanál cukor
2 tasak habfix
2 teáskanálnyi vaj
A tojásfehérjékhez hozzáadjuk a csipetnyi sót és a cukrot, majd elkezdjük habbá verni. Mikor már majdnem kemény hozzáadjuk a tojássárgáját is, majd a lisztet. Nagyobb méretű tepsibe tesszük, hogy „szétfolyjon” mert nincs szükségünk vastag tésztára. 180 fokon 15 percen át sütjük. A tésztát hagyjuk kihűlni, majd háromszögekre vagdossuk, hogy ki tudjuk bélelni a kerek formát/tálat. A tálba alufóliát teszünk, hogy majd egyszerűen ki tudjuk venni a süteményt. Ezt követően szépen beleigazítjuk a háromszögekre vagdosott tészta darabokat. Az aljára is ez kerül majd, így azt tegyük félre. Közben elkészítjük a krémet. A csokoládét vízgőz fölött megolvasztjuk, belekeverjük a vajat és a kakaóport, ha szükséges 1-2 evőkanál tejszínnel hígítjuk. Kevergetni kell, hogy ne legyen csomós. A habtejszínt felverjük, hozzáadjuk a cukrot és a habfixet, majd a langyos olvasztott csokoládét is belekeverjük. Az egészet beletöltjük a piskótába. A krémet jól belenyomkodjuk, majd a maradék tészta háromszögeket rátesszük a tetejére. Szorosan egymáshoz kell illeszteni, ez lesz majd a torta alja, így nem folyhat ki a krém. A tetejét befedjük fóliával és egy fedőt teszünk rá, hogy lenyomja a süteményt. 3 órán át hűtőben pihentetjük. Majd a süteményt egy tálcára borítjuk és leszedjük róla a fóliát. Megszórjuk kakaóporral és már tálalhatjuk is.
Felfőzöm a tejben a cukrot, lisztet, vaníliát Még melegen hozzáadom a margarint vagy vajat és a kókuszreszeléket Elfelezem At egyik felébe egy evőkanál kakaóport keverek Hagyom...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű10-15 percre 160-170 fokon.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1., Kókuszgolyóba kekszmorzsa helyett 2., Bundás kalács vajban kisütve és friss gyümölccsel tálalva 3., Klasszik máglyarakás sok almával, házi baracklekvárral és dióval (a kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A kekszet a vajjal összekavarjuk, lekapcsolható oldalú sütőformába simítjuk és 170 fokos sütőben 10 percen át szárítjuk. A citromos joghurtot a porcukorral kikavarjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű