3 evk víz
8 g zselatin
15 dkg cukor
1 evőkanál méz
50 ml víz
50 dkg átszitál porcukor
3 evk vizet 8 g zselatinnal összekeverünk. ( hagyjuk állni )
15 dkg cukort 1evk mézzel, féldeci vízzel szirupot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük az áztatott zselatint. Habverővel addig verjük, még hófehér, nyúlós anyag lesz. Elkezdjük darabosan adagolni az átszitált porcukrot. Eleinte vajas fakanállal keverjük, majd gyúrhatjuk tovább kézzel. Ha készen van, fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni.
Ha kemény lett a fondant akkor vajjal lágyíthatjuk ( vajazd a kezed és gyúrd át ) , ha laza, adjál hozzá porcukrot.
Színezni ételfestékkel lehet ( gélt használj, vagy port )
A tortát kívülről vajas krémmel érdemes bevonni:
20 dkg puha vaj és 20 dkg porcukor. ( ha kell mehet bele kakaópor)
Ha marad a krémből,fagyaszd le. 3 hónapig eláll.
A tésztához feltörjük az előzetesen szobahőmérsékleten tartott tojásokat, külön tálakba gyűtjük a fehérjéket és a sárgákat. A sárgákhoz hozzáadjuk a cukrot, és elektromos habverőve...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA palacsintákat hagyjuk kihűlni. Ebből a hozzávaló mennyiségből kb. 20 db palacsinta lesz. A habtejszínt a porcukorral és a vanília kivonattal habosra keverjük. Majd hozzáadjuk a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés Sütőpapírra 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk, összesen 6 darabot, ezt pl. egy tortaforma körberajzolásával tehetjük meg. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű