3 evk víz
8 g zselatin
15 dkg cukor
1 evőkanál méz
50 ml víz
50 dkg átszitál porcukor
3 evk vizet 8 g zselatinnal összekeverünk. ( hagyjuk állni )
15 dkg cukort 1evk mézzel, féldeci vízzel szirupot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük az áztatott zselatint. Habverővel addig verjük, még hófehér, nyúlós anyag lesz. Elkezdjük darabosan adagolni az átszitált porcukrot. Eleinte vajas fakanállal keverjük, majd gyúrhatjuk tovább kézzel. Ha készen van, fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni.
Ha kemény lett a fondant akkor vajjal lágyíthatjuk ( vajazd a kezed és gyúrd át ) , ha laza, adjál hozzá porcukrot.
Színezni ételfestékkel lehet ( gélt használj, vagy port )
A tortát kívülről vajas krémmel érdemes bevonni:
20 dkg puha vaj és 20 dkg porcukor. ( ha kell mehet bele kakaópor)
Ha marad a krémből,fagyaszd le. 3 hónapig eláll.
Fehércsoki-ganache tölteléknek A tejszínt felfőzzük, és ráöntjük a csokikra, majd csomómentesen elkeverjük. Éjszakára a hűtőbe tesszük. A kihűlt krémet felverjük (rakhatunk bele...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA lisztet a vajjal és a porcukorral egy tálban elmorzsoljuk, majd a tojás sárgáját hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán akkora korongot nyújtunk belőle (kb. 3-4 mm vékony...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótához a tojásfehérjét a cukorral habbá verjük, majd hozzáverjük a tojássárgáját, az olvasztott vajat, a lisztet és a darált diót. A masszát sütőpapírral kibélelt formába meg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tojás sárgáját a cukorral és a vízzel fehéredésig verjük. Hozzákeverjük a lisztet majd a tojásfehérje habját és 4 lapot sütünk belőle . A málnás krém hozzávalóit keverjük össze....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű