menu

Családireceptkönyv.hu

Fondant készítése otthon


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


3 evk víz
8 g zselatin
15 dkg cukor
1 evőkanál méz
50 ml víz
50 dkg átszitál porcukor

Elkészítés:


3 evk vizet 8 g zselatinnal összekeverünk. ( hagyjuk állni )
15 dkg cukort 1evk mézzel, féldeci vízzel szirupot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük az áztatott zselatint. Habverővel addig verjük, még hófehér, nyúlós anyag lesz. Elkezdjük darabosan adagolni az átszitált porcukrot. Eleinte vajas fakanállal keverjük, majd gyúrhatjuk tovább kézzel. Ha készen van, fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha kemény lett a fondant akkor vajjal lágyíthatjuk ( vajazd a kezed és gyúrd át ) , ha laza, adjál hozzá porcukrot.
Színezni ételfestékkel lehet ( gélt használj, vagy port )
A tortát kívülről vajas krémmel érdemes bevonni:
20 dkg puha vaj és 20 dkg porcukor. ( ha kell mehet bele kakaópor)
Ha marad a krémből,fagyaszd le. 3 hónapig eláll.

Fondant készítése otthon

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Torták,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Dobos-torta
Dobos-torta

Elkészítés Sütőpapírra 24 cm átmérőjű köröket rajzolunk, összesen 6 darabot, ezt pl. egy tortaforma körberajzolásával tehetjük meg. A tésztához a tojásokat szétválasztjuk, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ildikó
ZEBRA TORTA KÖZÉPSŐ LÁNYOM ALKOTÁSA
ZEBRA TORTA KÖZÉPSŐ LÁNYOM ALKOTÁSA

A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliacukorral nagyon jól kikeverem, hozzáadom a vizet és az olajat kanalanként, közben kavarom. A sütőporral elkevert lisztet kanalanként belek...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokis túrótorta, sütés nélkül
Csokis túrótorta, sütés nélkül

A kekszet por állagúra törjük, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és egységes masszává dolgozzuk. Ez képezi majd a torta alapját, amit a sütőpapírral kibélelt kör alakú forma aljá...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Szent Honoré torta
Szent Honoré torta

Az égetett tésztához csipetnyi sóval fölforraljuk a vizet. Beletesszük a vajat, és megvárjuk, hogy teljesen felolvadjon. Ezután a lisztet állandó keverés mellett a vajas vízbe szit...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk