3 evk víz
8 g zselatin
15 dkg cukor
1 evőkanál méz
50 ml víz
50 dkg átszitál porcukor
3 evk vizet 8 g zselatinnal összekeverünk. ( hagyjuk állni )
15 dkg cukort 1evk mézzel, féldeci vízzel szirupot főzünk. Ha kész, levesszük a tűzről és belekeverjük az áztatott zselatint. Habverővel addig verjük, még hófehér, nyúlós anyag lesz. Elkezdjük darabosan adagolni az átszitált porcukrot. Eleinte vajas fakanállal keverjük, majd gyúrhatjuk tovább kézzel. Ha készen van, fóliába csomagoljuk és hagyjuk pihenni.
Ha kemény lett a fondant akkor vajjal lágyíthatjuk ( vajazd a kezed és gyúrd át ) , ha laza, adjál hozzá porcukrot.
Színezni ételfestékkel lehet ( gélt használj, vagy port )
A tortát kívülről vajas krémmel érdemes bevonni:
20 dkg puha vaj és 20 dkg porcukor. ( ha kell mehet bele kakaópor)
Ha marad a krémből,fagyaszd le. 3 hónapig eláll.
1. A vajat a cukorral habosra keverjük, majd sorban a többi hozzávalóval, és jól összedolgozzuk. 2. A gyümölcsformát kivajazzuk, meghintjük vékonyan zsemlemorzsával, és belesim...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze a kukoricakeményítő 5 evőkanál tejjel. A maradék tejet tegyük egy edénybe és forraljuk fel. Ezután adjuk hozzá a kikevert kukoricakeményítőt és főzzük még 1 percig....
Elkészítési idő: gyors Nehézség: KönnyűKezdjük a tésztával: A kekszet daráljuk le (vagy már eleve darált kekszet vegyünk). Keverjünk hozzá margarint, míg összeáll a tészta. Egy 18 cm-s kapcsos torta forma alját egy cent...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKivajazunk,és kilisztezünk egy tortaformát. Egy edénybe felolvasszuk a vajat, majd belekeverjük a kakaóport. Egy tálban összekeverjük a lisztet, a kristálycukrot, a tojásokat, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű